News

Video. Noul model Dacia Jogger disponibil pentru comandă de la 1 decembrie. Cât costă și cu ce dotări vine

Noul vehicul de familie Jogger, al mărcii Dacia, poate fi comandat începând cu 1 decembrie în toată rețeaua de dealeri autorizați, anunță compania. Cât costă noul model?
30.11.2021 | 13:00
Noul model Dacia Jogger disponibil pentru comandă de la 1 decembrie. Cât costă și cu ce dotări vine. Sursa Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Compania Dacia a anunțat că noul model pentru familie, denumit Jogger, va fi disponibil pentru comandă odată cu 1 decembrie.

Noul model Dacia Jogger

Compania a mai precizat că modelul Jogger va fi disponibil în toată rețeaua de dealeri autorizați Dacia.

ADVERTISEMENT

Modelul Jogger a fost inițial prezentat în premieră mondială la Salonul Internațional al Mobilității din Munchen, Germania, exact la începutul lunii septembrie.

„Vehicul polivalent, Dacia Jogger preia atribute aparținând a trei categorii diferite de modele : lungimea unui break, spațiul interior al unui monovolum și liniile unui SUV. Jogger este așadar « inclasabil ». Ca vehicul destinat familiilor, el oferă cel mai bun raport preț/spațiu interior din categorie, în timp ce numeroasele posibilități de utilizare îi subliniază caracterul polivalent”, precizează reprezentanții Dacia.

ADVERTISEMENT

Versiunile modelului Jogger

Compania a anunțat recent că noul model Dacia Jogger este disponibil și pe piața din țara noastră, doar că în numai două configurații.

Cele două versiuni puse la vânzare sunt: Essential și Comfort. La momentul lansării, aceste modele sunt însoțite de o gamă limitată intitulată ”Extreme”, care cuprinde anumite elemente de proiectare cu caracter distinctiv.

ADVERTISEMENT

Ce dotări are noul model Dacia

Modelul Jogger poate fi comandat la alegere în două versiuni de motorizare: motorul ECO-G 100 pe benzină/GPL/combustibil mixt și noul motor TCe 110 cuplat la o cutie de viteze manuală cu șase trepte.

De asemenea, cele două motoare sunt prevăzute cu sistemul Start & Stop și sunt în conformitate cu Euro 6D Full.

ADVERTISEMENT

Cât costă modelul Jogger

Lista de prețuri diferă de la versiune la versiune și în funcție de preferințe. De pildă, în cazul versiunii Essential, dotată cu motorul ECO-G 100, în configurație cu 5 locuri, prețul este de la 13.990 euro cu TVA inclus.

De cealaltă parte, versiunea Comfort, pleacă de la 16.950 de euro cu TVA inclus, fiind dotată cu motorul TCe 110, în configurație cu 7 locuri.

Cât despre gama limitată ”Extreme”, prețurile oscilează între 16.800 de euro (TVA inclus) în cazul ECO-G 100 cu 5 locuri și 18.000 de euro (TVA inclus) în cazul TCe110 cu 7 locuri.

Perioada de garanție acordată este de 3 ani sau de 100.000 km. Primele livrări sunt prevăzute pentru martie 2022.

Dacia pregătește și o versiune hibridă

Reprezentanții Dacia susțin că, din anul 2023, va fi disponibilă și o gamă care va fi motorizată complet hibrid. Modelul Jogger va fi primul dintre modelele companiei care va putea avea o astfel de tehnologie. De altfel, ar putea reprezenta și o nouă competiție pe piața motorizărilor hibride, cei de la Dacia susținând că va fi un model accesibil cu o dotare de 7 locuri.

Motorul hibrid al modelului Jogger va fi unul de 1,6 Litri, ce va fi acompaniat de două motoare electrice, ambele cuplate la o cutie de viteze multi-mod cu craboți și fără ambreiaj.

ADVERTISEMENT