Life

Dacia pe care n-o poți cumpăra nici dacă ești milionar. Cum arată modelul fabricat special pentru război

Dacia pe care nu o poți cumpăra nici măcar dacă ești milionar. Cum arată modelul care a fost fabricat special pentru război.
01.06.2024 | 22:00
Dacia pe care no poti cumpara nici daca esti milionar Cum arata modelul fabricat special pentru razboi
Modelul Dacia fabricat special pentru război. Nici milionarii nu pot cumpăra această mașină. Sursa foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Dacia pe care nu o poți cumpăra nici măcar dacă ești milionar. Există un model fabricat special pentru război, care se poate adapta oricărui tip de teren.

Dacia pe care nu poți să o cumperi nici dacă ești milionar

Multe persoane preferă modelele producătorului Dacia, indiferent că este vorba de români sau străini. Unele modele sunt apreciate și în alte țări, precum Italia sau Germania, fiind vorba despre o mașină cu preț accesibil.

ADVERTISEMENT

Nu mulți știu că există, însă, un model Dacia pe care nu oricine îl poate cumpăra. Este vorba despre cel fabricat special pentru război, expus recent la un eveniment.

Recent, la București a avut loc Black Sea Defense and Aerospace – BSDA 2024, acolo unde au participat peste 400 de producători globali de tehnică militară.

ADVERTISEMENT

Aceștia și-au prezentat cele mai noi servicii din portofoliul lor. Forțele armate române au participat la eveniment și au expus mai multe echipamente și sisteme moderne, printre care și o Dacia Duster șentilată, special concepută pentru a face față chiar și celor mai dificile terenuri.

Modelul este echipat cu un sistem 4×4 de șenile, permițând deplasarea în siguranță pe toate tipurile de teren. Mașina se poate deplasa inclusiv pe noroi, nisip și zăpadă.

ADVERTISEMENT

Acest sistem constă în patru unități separate, care sunt montate în locul fiecărei roți. De asemenea, șasiul este realizat dintr-un cadru metalic articulat, sudat și vopsit în negru, având un braț de torsiune din oțel galvanizat, precum și șenile din cauciuc, protejate de aramidă.

Osiile mașinii sunt de înaltă rezistență și au nevoie de mentenanță minimă. Lățimea mașinii este de 2160 mm, dar și o gardă la sol de 210 mm, potrivit stiripesurse.ro.

ADVERTISEMENT

Dacia Duster șenilată poate să atingă o viteză de maximum 60 km/h. Sistemul funcționează în intervalul cuprins între -40 și 60 de grade Celsius.

Dacia Duster război
Modelul Dacia Duster de război. Sursa foto: stiripesurse.ro

Fiecare șenilă are o lungime de 1000 mm, lățimea e de 350 mm, înălțimea de 780 mm, iar greutatea de 111 kg. La interior, mașina nuna suferit transformări. Modelul și-a păstrat configurația originală, cum a fost produsă în fabrică.

Ce alte echipamente de război au fost expuse

De asemenea, în cadrul evenimentului, au mai fost expuse și alte echipamente și sisteme. Un exemplu expus în cadrul BSDA 2024 a fost sistemul sol-aer Patriot.

În plus, au mai fost expuse și blindate blindate Piranha 5 și Piranha 3 în diverse configurații, avioane F-16, C-27J Spartan și elicoptere IAR-330 Puma. Un lansator HIMARS s-a numărat, de asemenea, printre sistemele de la eveniment.

ADVERTISEMENT