News

Dacia pregătește un SUV de 7 locuri. Cum arată noua bijuterie și când va apărea pe piață

22.05.2020 | 15:42
Dacia pregateste un SUV de 7 locuri Cum arata noua bijuterie si cand va aparea pe piata
Dacia pregătește o mare surpriză pentru amatorii de automobile și va apărea în curând pe piață  cu un SUV de 7 locuri. Sursă foto: L'Avenir
ADVERTISEMENT

Dacia pregătește o mare surpriză pentru amatorii de automobile și va apărea în curând pe piață  cu un SUV de 7 locuri.

Dacia pregătește un SUV de 7 locuri

Conform publicației franceze L’Argus, Dacia pregătește să scoată pe piață un SUV de 7 locuri, o versiune mild-hybrid, care ar urma să înlocuiască Lodgy din 2021.

ADVERTISEMENT

Noul model va avea o lungime de 4,5 metri și o caroserie apropiată de cea a unui SUV. Mașina va veni cu mai multe variante de motorizare: 1.0 și 1.3 benzină, 1.5 dCi, dar și o versiune mild-hybrid E-Tech.

Dacia SUV 7 locuri 1
Așa va arăta noul model produs de Dacia. Sursă foto: L’Avenir

Numele de cod al noii Dacii este RJI și va fi construită pe platforma CMF-B, pe care au mai fost dezvoltate noile generații Renault Clio și Renault Captur. Există mai multe necunoscute la acest SUV, printre care și prețul. Probabil că acest nu va fi mai mic de 14.000 de euro.

ADVERTISEMENT

Dacia reînceput producția după o pauză de 47 de zile

Noul model de vehicul de la Dacia va fi lansat mai mult ca sigur în 2021, înainte sau în același timp cu Dacia Spring, primul model electric al Uzinei de la Mioveni și care va costa 10.000 de euro.

La începutul lunii mai, producătorul de autovehicule Dacia a reluat producţia de maşini după ce în urmă cu două săptămâni a redeschis uzina Mecanică. Compania a oprit producţia pe data de 19 martie, ceea ce înseamnă că timp de 47 de zile uzina a fost închisă.

ADVERTISEMENT

Dacia a reînceput pe data de 21 aprilie producţia cu un număr mic de angajaţi, iar uzina a fost schimbată. Angajaţilor li se ia temperatura la intrare, poartă măşti şi mănuşi, sunt peste tot marcaje de a păstra distanţa.

La cantină au fost montate panouri transparente pe mijlocul mesei. De la vestiare până la microbuze au fost puse în practică măsuri pentru respectarea distanţării sociale. Sunt panouri şi între chiuvetele de la toaletă, iar la mesele de şedinţă jumătate dintre locuri rămân neocupate.

ADVERTISEMENT

La începutul lunii martie, Dacia a lansat, pe contul de Facebook, clipul de prezentare al primului său model alimentat cu energie electrică, Dacia Spring. ”Urbană, dinamică și gata să îți electrizeze fiecare călătorie”, se arată în prezentarea făcută modelului.

ADVERTISEMENT