Dacia şi Ford au reluat producţia de autovehicule! Perioadă record în care uzinele au stat închise

Marian Popovici   
în HotNews
04/05/2020, 12:21
Dacia şi Ford au reluat producţia de autovehicule! Perioadă record în care uzinele au stat închise
Dacia şi Ford au reluat producţia de autovehicule! Perioadă record în care uzinele au stat închise. Sursa: hepta.ro

Ford a reluat luni producţia de vehicule şi de motoare la uzina din Craiova. Un alt producător de autovehicule, Dacia, a reluat producţia de maşini după ce în urmă cu două săptămâni a redeschis uzina Mecanică.

Dacia şi Ford au reluat producţia de autovehicule!

Cele două companii au oprit producţia pe data de 19 martie, ceea ce înseamnă că timp de 47 de zile uzinele au fost închise. Întreruperea muncii a însemnat că cele două fabrici au produs cu 75.000 de maşini mai puţin.

În ultima lună în care au produs la capacitate maximă, Dacia a produs 27.800 de maşini, iar Ford 20.000. Cele două companii au produs 490.000 de maşini anul trecut şi 476.000 de automobile în 2018.

Ford va relua producţia etapizat, într-un singur schimb de lucru, atât în Fabrica de Asamblare Vehicule cât şi la Fabrica de Motoare, începând cu data de 4 mai. Angajaţii vor fi anunţaţi de către supervizor dacă este cazul să vină la muncă.

Dacia a început producţia pe 21 aprilie! Ce s-a schimbat la uzină

Cei care nu vor veni la muncă, vor rămâne în şomaj tehnic, pe baza unei decizii formale. Se vor lua mai multe măsuri de siguranţă: cantinele din fabrici vor fi închise, iar mijloacele de transport vor fi ocupate doar la jumătate din capacitate.

Dacia a reînceput pe data de 21 aprilie producţia cu un număr mic de angajaţi, iar uzina a fost schimbată. Angajaţilor li se ia temperatura la intrare, poartă măşti şi mănuşi, sunt peste tot marcaje de a păstra distanţa.

La cantină au fost montate panouri transparente pe mijlocul mesei. De la vestiare până la microbuze au fost puse în practică măsuri pentru respectarea distanţării sociale. Sunt panouri şi între chiuvetele de la toaletă, iar la mesele de şedinţă jumătate dintre locuri rămân neocupate.

“La sosire, angajaților li se verifică temperatura cu ajutorul unei camere termice”

“Activitatea pe platforma industrială Dacia de la Mioveni a fost reluată astăzi, parțial, la Uzina Mecanica și Șasiuri (Motoare, Cutii de Viteze, Șasiuri, Aluminiu, Logistică) și la Uzina Vehicule, în departamentul Presaj. Producția, asigurată în bază de voluntariat, se desfășoară în condiții de protecție sanitară, de igienă și securitate. În prima zi de lucru, fiecare echipă a fost informată despre măsurile luate de către companie și despre regulile de urmat cu strictețe pentru a proteja sănătatea tuturor angajaților.

Aceste măsuri vizează diferite etape de lucru. Traseul între domiciliu și locul de muncă, de la accesul în autobuz, până la accesul efectiv la postul de lucru de pe platforma industrială, respectă distanța socială. La sosire, angajaților li se verifică temperatura cu ajutorul unei camere termice. Accesul în interiorul platformei (ex. vestiare, ateliere de lucru, cantină, zone de repaus) se face respectând marcajele vizuale la sol, regulile de igienă și de distanță socială. Toate posturile de lucru sunt dezinfectate, iar angajații poartă măști de protecție”, se arată într-un comunicat emis de Dacia pe 21 aprilie.

 

Închide ×