News

Lansarea Dacia Spring a dublat piața autovehiculelor electrice din România. Câte mașini s-au vândut în 2021

Apariția pe piața auto a modelului Dacia Spring a dublat vânzările automobilelor electrice din România în anul 2021. În prezent, cota de piaţă a vehiculelor complet electrice şi a celor hibrid este de 14.2%.
27.12.2021 | 11:45
Lansarea Dacia Spring a dublat piata autovehiculelor electrice din Romania Cate masini sau vandut in 2021
Piața mașinilor electrice din România s-a dublat, după lansarea Dacia Spring. Sursa foto: dacia.ro
ADVERTISEMENT

În primăvara acestui an, mașina electrică Dacia Spring a apărut pentru prima oară pe străzile din România. Această lansare a reprezentant un imbold pentru industria mașinilor electrice și hibrid.

Conform datelor oficiale ale pieței auto, emise în noiembrie, înmatriculările de automobile electrice în țara noastră au atins o cotă record.

ADVERTISEMENT

Astfel, România a ajuns la o pondere a automobilelor electrice impresionantă. Factorii care au dus la acest lucru sunt Programul Rabla Plus şi lansarea modelului Dacia Spring, scrie Profit.ro.

Piața mașinilor electrice din România s-a dublat, după lansarea Dacia Spring

În primele 11 luni ale anului 2021, cota de piaţă a vehiculelor complet electrice şi a celor hibrid a ajuns la valoarea de 14.2% din totalul pieţei, pe fondul scăderii livrărilor de autoturisme cu propulsie pe benzină sau diesel.

ADVERTISEMENT

Dacă ne referim strict la volumul de mașini complet electrice, în acest an s-au vândut 4.301 unităţi. Acest total este unul mai mult decât dublu faţă de cele de anul trecut (2.111), mai exact vorbim de o creştere de 103,7%, conform sursei citate.

Cum era de așteptat, pe locul 1 în zona automobile electrice vândute se află Dacia, grație modelului extrem de popular la scară europeană Spring.

ADVERTISEMENT

Acesta este înmatriculat deja în 1.537 de exemplare, altele fiind deja livrate şi pregătite să fie şi ele înmatriculate. A doua marcă este Volkswagen, care are deja mai multe modele electrice, dar şi plug-in.

Dacia Spring, cel mai bine vândut vehicul în România

În acest an, cea mai vândută mașină din România a fost Dacia Spring, care a depășit astfel liderul tradițional, Logan.

ADVERTISEMENT

Țara noastră este una dintre puținele state ale lumii care au lider la vânzări un automobil electric. Modelul electric produs de Dacia în Europa a înregistrat cu 110 unități în plus peste Dacia Logan. În acest fel, marca națională Dacia preia patru locuri în topul înmatriculărilor, deoarece pe locurile 3 și 4 se află Duster și Sandero.

Dacia Spring este o mașină extrem de populară și în rândul europenilor. Recent, acest model electric a fost lăudat  de italieni: ”Un model care poate revoluționa conceptul de mașină electrică”, spuneau jurnaliștii din ”cizmă” în debutul acestei luni.

Modelul Spring, primul produs 100% electric al mărcii românești, a avut un început comercial promițător, cu aproape 9.000 de vânzări în acest an și în Franţa.

ADVERTISEMENT