News

Italienii, laude pentru modelul Dacia Spring: ”Poate revoluționa conceptul de mașină electrică”

Modelul Dacia Spring, prima mașină electrică a brandului românesc, i-a impresionat pe italieni. Aceștia aduc laude peste laude acestui vehicul, despre care spun că ”poate revoluționa conceptul de mașină electrică”.
08.12.2021 | 12:10
Italienii laude pentru modelul Dacia Spring Poate revolutiona conceptul de masina electrica
ADVERTISEMENT

Apărută pe piață în primăvara acestui an, Dacia Spring, prima mașină electrică a brandului românesc, i-a cucerit pe italieni.

”Agilă, robustă, spațioasă pentru categoria sa, echipată cu o motorizare 100% electrică și beneficiind de o autonomie de 230 km, Dacia Spring deschide o nouă eră: cea a mobilității electrice la îndemâna tuturor. Este vehiculul electric cel mai accesibil de pe piața europeană”, anunța compania românească în momentul lansării.

ADVERTISEMENT

Italienii sunt de acord cu această descriere și merg mai departe cu laudele pentru acest model. Ei spun că Dacia Spring merge împotriva curentului cu o strategie care rupe conceptul de maşină electrică ca ”jucărie scumpă”.

Dacia Spring, lăudată de italieni: ”Un model care poate revoluționa conceptul de mașină electrică”

”Ar putea fi Dacia Spring acel element capabil să schimbe concepția unei mașini electrice de elită, o jucărie complexă și costisitoare, dar departe de nevoile șoferului obișnuit?”, se întreabă cei de la Gazzetta dello Sport, într-un amplu material dedicat acestui model auto.

ADVERTISEMENT

Jurnaliștii italieni scriu că, din 2005, de când Renault a finalizat achiziția companiei, Dacia a reușit să se impună pe piață ca unul dintre cei mai importanți producători din domeniul auto.

”În 2021, cu o piaţă încă în dificultate, marca a lansat Spring-ul cu scopul de a sparge o altă ecuaţie: cea care vrea maşina electrică ca obiect pentru cei bogaţi, un produs complex şi costisitor greu de folosit.

ADVERTISEMENT

Dacia merge din nou contra curentului, ţintind exact acolo unde maşina cu emisii zero are cel mai mare motiv de a exista, acel mediu urban de care ar avea nevoie între trafic aglomerat, emisii mari şi o reţea de încărcare compusă în principal din coloane de putere redusă şi wallbox-uri casnice”, scriu italienii.

Peste 7.000 de comenzi pentru Dacia Spring în Italia

Gazzetta dello Sport mai notează că, până în prezent, 7.000 de comenzi pentru Dacia Spring au fost înregistrate numai în Italia. Dintre aceste mașini, 4.274 au fost deja înmatriculate și circulă pe șosele.

ADVERTISEMENT

”Într-adevăr, Dacia Spring se laudă cu dimensiunile şi greutăţile unei maşini tradiţionale de oraş. 3.734 mm lungime şi 1.770 lăţime, cântăreşte doar 970 kg faţă de cele 1.200 ale unui rival direct precum Smart Forfour.

Sunt planificate două versiuni: Comfort şi Comfort Plus, la vânzare la 20.100 şi respectiv 21.600 de euro”, se mai precizează în articol.

Modelul Dacia Spring⁣ a fost prezentat în premieră în octombrie 2020, la Paris. Aceasta este ”noua revoluție”⁣ a constructorului auto. Maşina poate fi încărcată în doar câteva ore.

ADVERTISEMENT
Tags: