News

Dacia Spring, prezentată oficial! Tot ce trebuie să știi despre primul model 100% electric al gamei

15.10.2020 | 08:55
Dacia Spring prezentata oficial Tot ce trebuie sa stii despre primul model 100 electric al gamei
ADVERTISEMENT

Joi, 15 octombrie, în cadrul evenimentului Renault eWays, dedicat mobilităţii electrice, producătorul francez ne va face cunoștință cu noua Dacia Spring și va marca astfel o premieră pentru această gamă. Este vorba despre primul model 100% electric care nu promite doar să fie accesibil, ci și să întruchipeze o adevărată revoluție auto.

În perioada 15 – 26 octombrie, Grupul Renault va explora alături de experţi, parteneri şi alţi invitaţi de seamă viitorul mobilităţii, oraşelor şi tehnologiilor. Totul pentru a încuraja dezbaterea în jurul electromobilităţii.

ADVERTISEMENT

Evenimentul va fi deschis de Luca de Meo, CEO Groupe Renault, care va face cunoscute tuturor noile inovaţii hibride şi 100% electrice ale companiei. Printre acestea se află și gama extinsă de modele electrice şi electrificate, inclusiv Renault Arkana E-TECH Hybrid, noul SUV hibrid coupe care va fi disponibil în curând la nivelul întregii Europe.

Renault prezintă noua Dacia Spring, primul model 100% electric al gamei

Dacia Spring, o maşină încadrată pe segmentul mini cu 5 uşi şi 4 locuri care promite să revoluționeze industria auto, va fi disponibilă din anul 2021, potrivit constructorului de la Mioveni.

ADVERTISEMENT

Pe lângă simplitate, robusteţe şi accesibilitate, atributele recunoscute ale mărcii, versiunea de serie vizează o autonomie de circa 200 km, conform normelor WLTP. De asemenea, noua Dacia va avea o caroserie de culoare gri închis, cu elemente decorative portocalii fluorescente, protecţii laterale şi de scuturi integrate în barele faţă şi spate.

Ce preț va avea noul model. Promite să fie accesibil tuturor

Modelul Spring se dorește a fi o soluţie ideală pentru noile servicii de mobilitate, precum flotele de vehicule în car-sharing, iar versiunea de serie va fi propusă şi pe această piaţă, în care Grupul Renault este deja angajat cu cea mai mare flotă de vehicule în car-sharing din Europa, respectiv 7.800 de unităţi Zoe, Kangoo Z.E. şi Twizy.

ADVERTISEMENT

Potrivit jurnalistului auto Dan Vardie, prețul de vânzare pentru Dacia Spring va fi, la lansare, în jur de 15-17.000 de euro. Dacă această valoare se păstrează, iar ecobonusul oferit de statul român clienților de mașini electrice rămâne la aproape 10.000 de euro, noul model 100% electric ar putea fi cumpărat cu sume cuprinse între 5 și 7.000 de euro.

Dacia a prezentat în această toamnă și noile modele Logan, Sandero și Sandero Stepway, care vin cu noutăți atrăgătoare atât la nivel de design, cât și la nivel de dotări și motorizări. Trebuie spus că producția modelului  Dacia Sandero, cel mai vândut automobil Dacia, a fost mutată integral în Maroc, la fabricile din Tanger și Casablanca.

ADVERTISEMENT

Groupe Renault, producător auto din anul 1898, este un grup internaţional prezent în 134 de ţări, care a vândut aproape 3,8 milioane de vehicule, în 2019. În prezent, compania are peste 180.000 de angajaţi, 40 de fabrici şi 12.700 de puncte de vânzare în întreaga lume.

ADVERTISEMENT