News
notix pixel id

Cifre record de vânzare pentru modelul electric Dacia Spring. Aproape 40.000 de comenzi în Europa și 7500 în România

La doar opt luni de la lansare, modelul electric Dacia Spring se vinde pe bandă rulantă. Aproape 40.000 de comenzi a avut până acum în Europa și 7500 în România.
22.11.2021 | 16:29
Cifre record de vânzare pentru modelul electric Dacia Spring. Aproape 40.000 de comenzi în Europa și 7500 în România
Vanzari record pentru modelul electric Dacia Spring. Sursa foto: Auto Bild România
ADVERTISEMENT

Miniautomobilul electric Dacia Spring stă foarte bine la capitolul vânzări având în vedere că a fost lansat în urmă cu opt luni.

Potrivit Auto Bild România, încă din primele trei luni de la apariție, Dacia Spring a stârnit interes nu doar la nivel național, ci și la nivel internațional, în Europa. A avut peste 16.000 de comenzi din Franţa, Italia, Germania sau Spania.

Dacia Spring, peste 5.000 de comenzi lunare în Europa

Ulterior, din iulie și-au exprimat dorința de cumpărare peste 5.000 de clienți europeni, lună de lună. Așa s-a ajuns până acum la un total de 40.000 de vânzări în întregul continent.

ADVERTISEMENT

”Cu aproape 40.000 de comenzi înregistrate în opt luni, Dacia Spring cunoaşte un excelent demaraj co­mercial.

Ca soluţie de mobilitate elec­trică accesibilă tuturor, Spring atrage atât clienţi tradiţionali ai mărcii Dacia cât, mai ales, un număr foarte mare de clienţi noi.

ADVERTISEMENT

R-EVoluţia este aşadar în plină desfăşurare” a spus directorul de marketing și vânzări Dacia, Xavier Martinet, citat de aceeași sursă menționată anterior.

Cât costă modelul Dacia Spring

Din totalul de 40.000, 7500 provin din România. Toți cei care au probat până în prezent modelul  Dacia Spring s-ar fi declarat foarte încântați. Potrivit site-ului dacia.ro, pretul porneste de la 19 mii de euro pentru acest tip de autovehicul.

ADVERTISEMENT

”Interesul publicului pentru primul model electric al mărcii Dacia s-a menţinut constant şi după încheierea campaniei iniţiale, din iulie fiind înregistrate în medie în fiecare lună peste 5 000 de comenzi în Europa.

Beneficiind de o autonomie de până la 305 km conform ciclului WLTP City, Dacia Spring se dovedeşte a fi un mijloc de mobilitate adaptat unui public larg – majoritatea europenilor care utilizează în prezent un autoturism personal, indiferent de tipul de motorizare, parcurgând în medie doar 30 km pe zi.

ADVERTISEMENT

Spring se afirmă în plus ca un vehicul de ofensivă, majoritatea clienţilor europeni care au cumpărat un Spring fiind la prima achiziţie a unui model Dacia (în Franţa, spre exemplu, 8 din 10 clienţi de Spring nu au mai avut în trecut un vehicul al mărcii)”, este menționat într-un comunicat al companiei Dacia.

Dacia Spring este primul model electric produs la Mioveni. Ar fi și cel mai accesibil din Europa, fapt care ar explica numărul mare de comenzi din țările menționate și nu numai, la doar opt luni de la lansare.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria NEWS
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 859. 32 pagini + cartea „Dictatura gastronomică”
A apărut noua revistă Taifasuri