News

Dacia, vânzări de TOP în Marea Britanie! Cum a dat lovitura producătorul în luna iunie

05.07.2019 | 12:50
Dacia vanzari de TOP in Marea Britanie Cum a dat lovitura producatorul in luna iunie

Dacia a bifat vânzări de TOP în Marea Britanie! Producătorul auto a anunțat o creștere, în ciuda faptului că, per total, piața auto a suferit. Astfel, vânzările de maşini noi în Marea Britanie au scăzut cu 4,9% în iunie, la 223.421 unităţi, aceasta fiind a patra lună de declin consecutiv, conform Asociaţiei Producătorilor şi Comercianţilor de Automobile din Regatul Unit (SMMT). De remarcat că într-un clasament al celor mai bine vândute modele, luna trecută se aflau pe primele locuri Ford Fiesta, Vauxhall Corsa, MINI, Volkswagen Golf şi Ford Focus.

Dacia, vânzări de TOP în Marea Britanie!

Și Dacia a vândut foarte bine și a ajuns la 2.935 de vehicule pe piaţa britanică, în creştere cu 46,76% faţă de perioada similară din 2018, când a înmatriculat 2.000 de unităţi. “Ne confruntăm cu o nouă lună de declin al vânzărilor, dar suntem în mod special îngrijoraţi de scăderea cererii pentru vehicule cu propulsie alternativă. Producătorii au investit miliarde de euro pentru a aduce aceste vehicule pe piaţă.

Eforturile lor sunt subminate de politicile confuze şi retragerea prematură a subvenţiilor auto”, a afirmat şeful SMMT, Mike Hawes. Vă readucem aminte că vânzările de maşini noi în Marea Britanie au scăzut cu 3,4% în primul semestru din acest an, la 1,27 milioane de unităţi. Sunt cinci mașini care au luat partea leului în această zonă. Ford Fiesta, Ford Focus, Volkswagen Golf, Vauxhall Corsa şi Nissan Qashqai sunt modelele cele mai căutate.

Dacia, vânzări de TOP în Marea Britanie! Dacia
Dacia a vândut aproape 3000 de mașini luna trecută în Marea Britanie. Sursa foto – facebook

Cum a dat lovitura producătorul în luna iunie

În primele şase luni din acest an, Dacia a vândut pe piaţa britanică 18.568 vehicule, în creştere cu 36,36% faţă de perioada similară din 2018, când a înmatriculat 13.617 de unităţi. Marea Britanie rămâne a doua mare piaţă auto din Uniunea Europeană, în urma Germaniei, dar înaintea Franţei, Italiei şi Spaniei. De altfel, Dacia pare că a intrat pe o traiectorie ascendentă. Compania a anunțat majorarea producției la 400.000 de mașini pe an în fabrica din județul Argeș, acolo unde se vor pregăti și modele noi.

„Provocarea noastră este să continuăm succesul Dacia, iar ‘copilul’ nostru să aibă nişte surori”, a declarat directorul grupului Renault România, Christophe Dridi, acesta ținând să precizeze și că Dacia Duster este cel mai vândut SUV din Europa.