News

Dacian Cioloș candidează pentru șefia USR-PLUS alături de Dan Barna: „Sper să mai fie și alți candidați”

Dacian Cioloș și-a anunțat candidatura pentru șefia USR-PLUS alături de Dan Barna. El a precizat că și-ar dori să mai fie și alți candidați
05.07.2021 | 22:49
Dacian Ciolos candideaza pentru sefia USRPLUS alaturi de Dan Barna Sper sa mai fie si alti candidati
ADVERTISEMENT

Congresul unde se va alege noua conducere a partidului va avea loc în această toamă. Anterior, Cioloș i-a propus lui Dan Barna să se retragă amândoi din cursă.

Acesta din urmă a anunțat că va candida încă din luna mai. Dacian Cioloș a revenit și el asupra deciziei.

ADVERTISEMENT

Dacian Cioloș candidează pentru șefia USR-PLUS alături de Dan Barna: „Sper să mai fie și alți candidați”

„O să candidez, o să candidăm amândoi (n. r. – şi Dan Barna ) şi o să facem tot ce e mai bine pentru ca USR PLUS, în următorii ani, să conteze, să fie un partid cu o identitate politică bine definită şi să fie un partid care să demonstreze că dintr-o mişcare politică anti-sistem acum, odată ajunşi la guvernare, să demonstrăm că reuşim să facem acele schimbări,” a spus Dacian Cioloș, luni, după consultările pe tema educaţiei de la Palatul Cotroceni.

Acesta a menționat că va intra în cursă alături de Dan Barna și că i-ar plăcea să mai fie și alți candidați: „da, sigur, împreună cu Dan”.

ADVERTISEMENT

„Şi eu sper să mai fie şi alţi candidaţi, pentru că asta înseamnă un partid viu, sănătos, să fie cât mai mulţi oameni care candidează,” a adăugat.

Dacian Cioloș, despre conflictele din coaliția de Guvernare

Nu doar conducerea USR – PLUS se va alege în această toamnă. Liberalii sunt și ei în plină campanie pentru stabilirea președintelui partidului.

ADVERTISEMENT

Totuși, în cadrul Partidului Național Liberal, spiritele au început să se încingă. Cei doi candidați au început lupta, atacându-se reciproc în spațiul public.

În goana după voturi, liderii PNL au făcut și unele declarații care i-au ofensat pe colegii lor din Coaliție. Ludovic Orban a spus că cei de la USR – PLUS nu par a fi născuți în România.

ADVERTISEMENT

În acest context, Dan Barna și Dacian Cioloș au fost întrebați despre cum merg lucrurile în Guvern. Ambii au explicat că nu sunt probleme.

„Sunt discuții normale, firești. Coaliția cum să nu funcționeze? Important nu e că sunt discuţii şi opinii diferite. Important e să ajungem la faza la care putem lua decizii şi mai ales putem să le punem în aplicare,” a precizat Cioloș.

Barna a pus declarațiile din PNL pe seama campaniei electorale din partid: „să nu confundăm mesajele acestea de campanie electorală internă, firești în fiecare partid, cu funcționarea Coaliției.”

ADVERTISEMENT