News

Dacian Cioloș cere demisia ministrului Educației. ”Nu avem nicio certitudine că școlile se pot deschide în siguranță”

12.09.2020 | 22:01
Dacian Cioloș cere demisia ministrului Educației. ”Nu avem nicio  certitudine că școlile se pot deschide în siguranță”
Președintele PLUS Dacian Cioloș/ Sursa foto: Facebook Dacian Cioloș
ADVERTISEMENT

Președintele PLUS Dacian Cioloș a lansat un atac dur la adresa Guvernului pe tema pregătirii pentru deschiderea noului an școlar, principala sa țintă fiind ministrul Educației, Monica Anisie, căreia europarlamentarul i-a cerut demisia.

În primul rând, Dacian Cioloș îi impută ministrului faptul că a impus părinților să obțină tot felul de documente pentru a-și înscrie copiii la școală, semn al incapacității administrative a statului.

ADVERTISEMENT

În aceste condiții, opinia generală că autoritățile sunt incompetente reprezintă ”adevărul adevărat”, crede Cioloș.

Dacian Cioloș cere demisia de onoare a Monicăi Anisie

Scoatem încă o dată din pălărie soluția magică a oricărui funcționar depășit de situație: să trimitem lumea după o altă adeverință, să umplem țara de cozi și dosare cu șină. Distanțare socială? Da, dar doar după ce ai stat la coadă până ți-au amorțit picioarele, spatele și gândurile, alături de alți oameni la fel de iritați și obosiți ca tine”, a scris Dacian Cioloș într-o postare pe Facebook.

ADVERTISEMENT

Un alt ”cap de acuzare” la adresa ministrului Anisie este faptul că nu s-a reușit asigurarea numărului necesar de tablete pentru elevi.

În al treilea rând, Guvernului i se reproșează că a refuzat să țină seama de sugestiile venite de la alte partide, inclusiv de la PLUS.

Astăzi nu avem nicio certitudine că școlile se pot deschide în siguranță. Și acesta este un motiv serios pentru a spune că doamna Monica Anisie a eșuat la Ministerul Educației. Concluzia este simplă: demisia de onoare pentru domnia sa și construirea de urgență a unei echipe care să găsească o soluție cât mai clară pentru funcționarea școlilor în siguranță”, a afirmat Dacian Cioloș.

ADVERTISEMENT

Pe de altă parte, liderul PLUS este sceptic că Monica Anisie va da curs solicitării sale. ”Poate invoca exact criza pe care nu reușește să o rezolve pentru necesitatea rămânerii în funcție. Am văzut acest scenariu de zeci de ori. Politicieni incompetenți care cred că lumea se va prăbuși fără ei se agață de scaune cu disperare”, a conchis europarlamentarul.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 850. 32 pagini + CD. Doar 10 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri