News

Dacian Cioloş cere PNL şi PSD ca Laura Vicol să fie revocată de la şefia Comisiei juridice a Camerei. A numit-o „avocata interlopilor”

Dacian Cioloş cere PNL şi PSD ca Laura Vicol să fie revocată de la şefia Comisiei juridice a Camerei. Ce declarații trăioase a făcut liderul USR la adresa acesteia?
26.11.2021 | 21:16
Dacian Ciolos cere PNL si PSD ca Laura Vicol sa fie revocata de la sefia Comisiei juridice a Camerei A numito avocata interlopilor
ADVERTISEMENT

Dacian Cioloș le cere liderilor celor două partide aflate la guvernare să o retragă din funcție pe Laura Vicol, cea care este șefa Comisiei juridice a Camerei Deputaților.

Mai mult decât atât, liderul USR a numit-o pe aceasta „avocata interlopilor” și a precizat că această alegere a PNL și PSD de a o pune în această funcție este „ un afront inimaginabil la ideea de dreptate”.

ADVERTISEMENT

De asemenea, Dacian Cioloș a precizat că nu se poate ca Laura Vicol să conducă o comisie care să aibă în grijă dezbaterile pe reforma legilor justiției.

Un alt minus în opinia lui Dacian Cioloș este faptul că ea a susținut desființarea DNA.

„Le cer președinților PNL și PSD, Florin Cîțu și Marcel Ciolacu, să o retragă imediat pe avocata interlopilor, Laura Vicol, de la șefia Comisiei juridice a Camerei Deputaților.

ADVERTISEMENT

Alegerea făcută de PNL și PSD este un afront inimaginabil la ideea de dreptate în România și aduce în fruntea unei comisii care trebuie să coordoneze dezbaterile pe reforma legilor justiției un personaj care a susținut desființarea DNA și întărirea Secției Speciale”, a scris liderul USR pe pagina sa de Facebook.

Dacian Cioloș: România revine într-o zonă cenușie a justiției

Mai mult decât atât, Dacian Cioloș a spus că țara noastră se va întoarce într-o zonă „cenușie” a justiției odată cu numirea Laurei Vicol ca șefă a Comisiei juridice a Camerei Deputaților.

ADVERTISEMENT

De asemenea, numirea acesteia ar fi împotriva recomandărilor făcute de Uniunea Europeană. Din cauza acestei numiri, România este condusă într-o direcție iliberală, mai spune Dacian Cioloș.

„În plus, noua președintă girată de PNL și PSD a făcut parte dintr-un partid extremist, antieuropean și suveranist condus de Sebastian Ghiță, un personaj care încă fuge de justiție.

ADVERTISEMENT

Domnilor Cîțu și Ciolacu, sper că înțelegeți că semnalul dat prin această numire este unul de întoarcere într-o zonă cenușie a justiției, împotriva recomandărilor UE, și că vă asumați toate consecințele pentru direcția iliberală în care duceți România”, a mai scris acesta pe rețelele de socializare.

De altfel, Dacian Cioloș nu s-a ferit să critice aspru toate aspectele legate de guvernarea dintre PNL și PSD, după ce USR a fost dat la o parte.

ADVERTISEMENT