News

Dacian Cioloș comentează intrarea Dianei Șoșoacă în Parlamentul European. „Va face scandal, a brevetat scandalul parlamentar încă din parlamentul național”

Dacian Cioloș spune că Diana Șoșoacă va fi izolată în Parlamentul European. „Va fi colegă cu partide din alte state membre care vor să expulzeze românii de-acolo”
13.06.2024 | 08:53
Dacian Ciolos comenteaza intrarea Dianei Sosoaca in Parlamentul European Va face scandal a brevetat scandalul parlamentar inca din parlamentul national
Dacian Cioloș spune că Diana Șoșoacă va muta „scandalul” în Parlamentul European / Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Dacian Cioloș, președintele REPER, a comentat, miercuri seară, intrarea Dianei Șoșoacă în Parlamentul European spuând că „va fi într-un grup extremist, izolat în PE, care n-are puterea să impună” dar că „va face scandal”. Cioloș a vorbit și despre rezultatele REPER la alegerile europarlamentare.

Cioloș: „Ea va face scandal, ce știe să facă”

Dacian Cioloș, președintele REPER, a comentat, miercuri seara, intrarea Dianei Șoșoacă în Parlamentul European, în urma alegerilor din 9 iunie. Potrivit lui Cioloș, în legislativul UE, Diana Șoșoacă va fi izolată din cauză ca va face parte dintr-un grup extremist, dar că va continua să facă „scandal”. Liderul REPER a subliniat că Diana Șoșoacă va fi colegă cu partide antimigrație, care vor ca românii să plece pentru că aceștia „fură” locurile de muncă și care sunt „împotriva intereselor românilor”.

ADVERTISEMENT

„Diana Șoșoacă va fi într-un grup extremist, izolat în PE, care n-are puterea să impună. Ea va face scandal, ce știe să facă și a brevetat scandalul parlamentar încă din parlamentul național, grupul ei politic va fi izolat și, în plus, ea va fi colegă cu partide din alte state membre care vor să expulzeze românii de-acolo, care spun că din cauza românilor ei pierd locuri de muncă. Deci asta e Diana Șoșoacă și cei de la AUR, ei sunt colegi în PE cu partide care sunt împotriva intereselor românilor din alte state membre”, a declarat Dacian Cioloș la Digi24.

„Greu de explicat” votul diasporei pentru Șoșoacă

Dacian Cioloș a comentat și rezultatele obținute de REPER la alegerile europarlamentare din 9 iunie. Cioloș a spus că, desi „este greu de explicat”, românii din diaspora au acordat mai multe voturi pentru partidul Dianei Șoșoacă, SOS România, decât dreptei. Totodată, liderul REPER a vorbit despre o mobilizare scăzută a electoratului și de candidaturile „disparate”, deși scorul obținut de REPER nu este unul mic, în condițiile în care a participat pentru prima dacă la scrutinul europarlamentar.

ADVERTISEMENT

„Asta au decis românii, e greu de explicat, am văzut că au venit destul de multe voturi din diasporă pentru partidul Dianei Șoșoacă, mai puține pentru noi. Mobilizarea a fost scăzută și pentru că au fost aceste candidaturi disparate, noi am făcut tot ce a ținut de noi, la REPER, am obținut 300.000 voturi, nu e puțin pentru un partid care participă prima oară la alegeri”, a spus Cioloș.

Probleme la vot

Dacian Cioloș a vorbit și despre unele probleme la secțiile de votare, unde, spune el, REPER apărea cu „zero voturi” desi el afirmă că oamenii au votat pentru acest partid și că Biroul Electoral Central a luat în seamnă doar o sesizare.

ADVERTISEMENT

„Am văzut că au fost și probleme, noi am făcut sesizări, au fost constatări surprinzătoare, în secții de vot în care oameni ne-au spus că ne-au votat, în acele secții REPER apărea cu zero voturi și nu unul, mai mulți oameni au spus că ne-au votat. BEC a luat în considerare doar o sesizare, deocamdată, pe un astfel de proces verbal unde aveam zero și după analiză au adăugat 93 de voturi. Nu poți să spui că e o eroare umană. Au recunoscut că a fost o problemă la întocmirea procesului, asta doar la o secție, vă spun că au fost 100 în care oamenii ne-au scris”, a precizat Dacian Cioloș.

„Nu știm câte astfel de situații, e doar un exemplu. Au fost peste 480.000, cred, de voturi anulate. Ne-au spus oamenii, pentru că noi n-am avut oameni în secții de vot din cauza legii de comasare, tocmai ca să ne scoată din secțiile de vot, n-am fost acolo să ne apărăm votul dar ne-au spus oameni că au văzut buletine anulate cu două ștampile. Nu cred că a fost vorba de anti-sistem, noi am avut un program clar care vorbește de reformarea UE, de România într-o UE întărită”, a mai spus liderul REPER.

ADVERTISEMENT

 

 

De ce Romina Gingașu a refuzat să ia numele de familie al soțului...
De ce Romina Gingașu a refuzat să ia numele de familie al soțului Piero Ferrari: „Știți ce se întâmpla după?”
ÎPS Teodosie cheamă ploaia, în această seară, pe câmpurile din Constanța. În jumătate...
ÎPS Teodosie cheamă ploaia, în această seară, pe câmpurile din Constanța. În jumătate de județ a fost deja potop
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit...
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit fotbalistului cea mai mare sumă din istoria televiziunii! . Fiul Regelui s-a îmbogățit peste noapte
Admitere facultate 2024. Cea mai căutată specializare: 25 de candidaţi pe un loc
Admitere facultate 2024. Cea mai căutată specializare: 25 de candidaţi pe un loc
Cât a costat?! Aroganţa uriaşă de aproape un milion de euro a lui...
Cât a costat?! Aroganţa uriaşă de aproape un milion de euro a lui Ion Ţiriac în faţa tuturor: Gratis! Nu ştiu de ce nu am luat două
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral....
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral. Cum s-a afișat fosta iubită a lui Florin Ristei / FOTO
AVERTISMENT FINAL al RUSIEI pentru ROMÂNIA! PUTIN a ANUNȚAT
AVERTISMENT FINAL al RUSIEI pentru ROMÂNIA! PUTIN a ANUNȚAT
Bianca Drăgușanu, săltată de Poliție în această dimineată. Vedeta este acuzată de lucruri...
Bianca Drăgușanu, săltată de Poliție în această dimineată. Vedeta este acuzată de lucruri grave
Șoșoacă o bate pe Simona Halep. A făcut înconjurul lumii
Șoșoacă o bate pe Simona Halep. A făcut înconjurul lumii
Încă o NUNTĂ la Națională. Andrei Burcă s-a căsătorit. Cine este Mara, soția...
Încă o NUNTĂ la Națională. Andrei Burcă s-a căsătorit. Cine este Mara, soția lui. Este superbă și are siluetă de model! Nașii sunt și ei foarte cunoscuți!
FOTO. Cum a fost surprinsă Diana Șoșoacă, după ce a fost dată afară...
FOTO. Cum a fost surprinsă Diana Șoșoacă, după ce a fost dată afară din plenul Parlamentului European
Tatăl lui Salman Khan rupe tăcerea! De ce nu s-a căsătorit actorul cu...
Tatăl lui Salman Khan rupe tăcerea! De ce nu s-a căsătorit actorul cu Iulia Vântur: „Femeia să fie dedicată, să gătească...”