News

Dacian Cioloș, comparat cu Liviu Dragnea. Florin Roman: „Gestul său este similar”

17.12.2020 | 08:43
Dacian Cioloș, comparat cu Liviu Dragnea. Florin Roman: „Gestul său este similar”
Liderul deputaților PNL îl compară pe Dacian Cioloș cu Liviu Dragnea. Sursa foto: Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Se încing spiritele între partidele politice care vor forma, cel mai probabil, viitoarea coaliție de guvernare. Florin Roman, liderul deputaților PNL, lansează acuzații dure la adresa lui Dacian Cioloș și îl compară pe acesta din urmă cu fostul președinte PSD, Liviu Dragnea.

Gestul domnului Cioloș, care consideră că este îndreptăţit să spună că el are un soi de drept de veto asupra propunerilor făcute de PNL nu este doar unul de agresiune la adresa PNL, ci şi unul similar cu ce a făcut Dragnea”, susține liberalul în mesajul publicat recent pe rețelele de socializare.

De asemenea, acesta îi roagă pe reprezentanţii USR „să înțeleagă că nu pot fi puse sub semnul îndoielii nici cele 10 procente în plus ale PNL, nici ponderea de 55% a PNL în prezumtiva coaliţie de dreapta”.

ADVERTISEMENT

Florin Roman îl compară pe Dacian Cioloș cu Liviu Dragnea și lansează acuzații grave

Gestul domnului Cioloș, care consideră că este îndreptățit să spună că el are un soi de drept de veto asupra propunerilor făcute de PNL nu este doar unul de agresiune la adresa PNL, ci și unul similar cu ce a făcut Dragnea!

Am trăit acel moment în care, deși am fost desemnat de PNL să ocup președinția Comisiei de Administrație Publică, am așteptat un an și o decizie a CCR pentru a primi ce mi se cuvenea. Atunci, Dragnea a spus: Da, este locul PNL dar nu cu…Roman!

ADVERTISEMENT

Speram să nu mai trăiesc un astfel de moment și, din păcate, văd un gest similar la Dacian Cioloș. Din acest motiv, am propus împreună cu Dan Motreanu ca în negocierile viitoare să fie clar stipulat că noi nu ne implicăm în numirile USR, dar și viceversa e valabilă!

Sper ca cei de la USR să înțeleagă că nu pot fi puse sub semnul îndoielii nici cele 10 procente în plus ale PNL, nici ponderea de 55% a PNL în prezumtiva coaliție de dreapta! Doar prin bună credință și respectarea voinței românilor putem construi împreună!

ADVERTISEMENT

Astfel de gesturi de agresiune nu fac bine dreptei și netezesc calea PSD spre guvernarea unei Românii pe care pur și simplu a nenorocit-o!”, a scris Florin Roman, liderul deputaților PNL, pe contul său de Facebook.

Conducerile USR şi PLUS s-au întrunit în şedinţe separate miercuri seara pentru a stabili un mandat de negociere. În momentul de față, există două variante pe care le-ar putea propune partenerilor de coaliţie: Florin Cîţu să fie premier, PNL să aibă şefia Senatului, iar Dan Barna să fie preşedinte al Camerei Deputaţilor sau Dacian Cioloş să fie premier, caz în care PNL ar urma să obțină conducerea ambelor Camere ale Parlamentului.

ADVERTISEMENT

Ludovic Orban a declarat miercuri, la finalul şedinţei conducerii liberale, că mandatul PNL la negocierile pentru formarea unei coaliţii guvernamentale include două variante: Florin Cîţu premier şi Ludovic Orban preşedinte la Cameră sau Orban premier şi Cîţu preşedinte la Senat.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria NEWS
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 854. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri