News

Dacian Cioloș critică ultimele declarații ale lui Florin Cîțu: ”Un guvern trebuie să guverneze, nu să servească interesele unui partid”

Dacian Cioloș a lansat un mesaj critic față de ultimele declarații făcute de premierul interimar Florin Cîțu. Liderul USR spune că un eventual nou guvern de coaliție ar trebui să fie constituit în jurul unor obiective, nu al unui partid.
20.10.2021 | 23:19
Dacian Ciolos critica ultimele declaratii ale lui Florin Citu Un guvern trebuie sa guverneze nu sa serveasca interesele unui partid
ADVERTISEMENT

Dacian Cioloș și Florin Cîțu, liderii USR și PNL, duc o dispută a declarațiilor de la distanță, cu puține ore înainte de consultările de Cotroceni în privința desemnării unui nou premier.

Căzut la votul Parlamentului de miercuri, alături de echipa de miniștri propusă, Cioloș îl critică pe actualul premier interimar pentru o declarație făcută în cursul acestei zile.

ADVERTISEMENT

Cîțu spunea că România are nevoie urgentă de un guvern, iar ”soluția este un nou guvern format în jurul Partidului Național Liberal”. Liderul USR s-a arătat revoltat de această declarație și a spus că trebuie să avem ”un guvern de coaliție, nu un guvern al unui partid”.

Dacian Cioloș, către Florin Cîțu, posibila propunere a PNL de premier: ”Un guvern trebuie să guverneze, nu să servească interese unui partid”

Imediat după ce Guvernul Dacian Cioloș a căzut testul votului din Parlament, cu un scor zdrobitor, 88 la 184, Florin Cîțu a postat un mesaj pe pagina sa de Facebook în care sublinia că România are nevoie de un nou Executiv, iar acesta trebuie format în jurul PNL.

ADVERTISEMENT

”România are nevoie urgentă de un guvern cu puteri depline, iar soluția este un nou guvern format în jurul Partidului Național Liberal.

Asigurăm deja guvernarea interimară a țării, împreună cu partenerii de la UDMR, iar trecerea spre un guvern cu puteri depline, având în continuare PNL ca forță principală, se poate face foarte rapid și fără nicio perioadă de adaptare”, a scris premierul interimar.

ADVERTISEMENT

Seara, fostul aliat din coaliție al lui Cîțu, Dacian Cioloș, a venit cu critici față de acest mesaj al actualului șef interimar de Guvern.

Liderul USR a spus că un eventual nou guvern de coaliție ar trebui să fie constituit în jurul unor obiective, nu al unui partid.

ADVERTISEMENT

”Obiectivul nostru e să refacem o coaliție care să funcționeze pe baza unor obiective clare, a unui program de guvernare clar. Din septembrie până acum lucrurile au evoluat dramatic. Orice guvern ar veni, ar trebui să fie în măsură să gestioneze criza sanitară, criza energiei și să poată aplica PNRR.

Dacă vom renegocia reconstituirea coaliției ne vom uita atent și la aceste obiective. Am văzut că dl Cîțu vorbea de un guvern în jurul PNL. Cred că ar trebui să fie în jurul unor obiective de guvernare. Un guvern trebuie să guverneze nu să servescă interese unui partid. Deci va trebui să fie un guvern în jurul unor obiectiv”, a spus Cioloș, conform Știripesurse.

Ce spune Cioloș de un premier independent

Despre cazul în care președintele Iohannis ar propune un premier independent, care să nu fie nici din USR, nici din PNL, Cioloș a spus că nu vede cu sens o astfel de variantă.

”Un premier independent trebuie să aibă în spate o majoritate și trebuie văzut ce fel de premier ar propune, cu cine vrea să constituie o majoritate și în jurul căror obiective de guvernare. Sigur, putem discuta, e și asta o variantă.

Nu văd de ce ar propune un premier independent atât timp cât guvernul e politic. Eu am înțeles de la colegii liberali că și ei consideră că e nevoie de un premier care să-și asume politic niște măsuri”, a mai spus Cioloș.

ADVERTISEMENT