News

Dacian Cioloș, despre candidatul comun USR-Plus la alegerile prezidențiale: „Vom decide în cadrul Alianței”

13.07.2019 | 15:03
Dacian Ciolos despre candidatul comun USRPlus la alegerile prezidentiale Vom decide in cadrul Aliantei

Președintele partidului Plus, Dacian Cioloș, a anunțat că Alianța 2020 USR – Plus intenționează să meargă în tandem la următoarele alegeri. Astfel, unul dintre partide va avea un candidat pentru funcția de președinte iar celălalt pentru funcția de premier. Declarația lui Cioloș vine în contextul în care chiar în acel moment avea loc Congresul USR prin care se stabilea cine va fi candidatul partidului pentru alegerile prezidențiale de la sfârșitul acestui an.

Dacian Cioloș, despre candidatul USR Plus la alegerile prezidențiale

Dacian Cioloș a spus despre alegerile din sânul USR următoarele: „Ştiu că astăzi colegii de la USR îşi desemnează candidatul la preşedinţia României în cadrul congresului, ei au decis să facă un congres, noi am ales să facem prin democraţie directă, prin vot direct al tuturor membrilor. După ce vom finaliza şi noi procedura, în cadrul alianţei vom decide care dintre cei doi candidaţi, de la PLUS sau de la USR, va fi candidatul alianţei la preşedinţia României şi care va fi candidatul susţinut de alianţă pentru funcţia de prim-ministru, pentru că intenţia noastră este să mergem în tandem cu cei doi candidaţi, la preşedinţie şi pentru funcţia de prim-ministru. Pentru că obiectivul nostru (…) este să câştigăm alegerile parlamentare şi să guvernăm în România”, a declarat Cioloş în cadrul unei conferinţe de presă.

Liderul PLUS a prezentat şi un calendar al alegerilor interne pentru desemnarea candidaţilor la funcţiile de preşedinte şi de primar al Capitalei: „Până pe 20 iulie, cei care doresc să candideze pentru preşedinţia României şi pentru Primăria Bucureşti vor putea să îşi depună candidatura, să se înscrie, iar începând cu săptămâna viitoare, de pe 22 şi până pe 27 iulie, vom avea vot deschis, electronic, pentru toţi membrii de partid”, a precizat Dacian Cioloş.

Dacian Cioloș a vorbit despre candidatul Alianței 2020 USR-Plus la alegerile prezidențiale *foto: facebook
Dacian Cioloș a vorbit despre candidatul Alianței 2020 USR-Plus la alegerile prezidențiale *foto: facebook

Alianta 2020 USR – Plus va merge în tandem la următoarele alegeri

Dan Barna are mari șanse să câștige nominalizarea din partea USR pentru alegerile prezidențiale din acest an. Cu toate acestea, el ar mai avea de trecut un hop pentru a primi nominalizarea din partea Alianței USR Plus. Interesant este că sondajele de opinie nu sunt deloc de partea lui Dan Barna în acest moment. Liderul USR se bucură de numai 5,3 % din voturile românilor, în timp ce Dacian Cioloș este mult mai popular. Cifrele provin dintr-un sondaj de opinie realizat de IMAS și în care președintele Klaus Iohannis conduce detașat.