News

Dacian Cioloș, despre demiterea lui Voiculescu: ”Modul în care a procedat Florin Cîțu este inacceptabil”

14.04.2021 | 12:59
Dacian Ciolos despre demiterea lui Voiculescu Modul in care a procedat Florin Citu este inacceptabil
ADVERTISEMENT

Liderul PLUS, Dacian Cioloș, a avut o reacție destul de dură după ce membrul formațiunii sale, Vlad Voiculescu, a fost demis de premierul Cîțu din funcția de ministru al Sănătății.

Copreședintele USR-PLUS spune că modul în care a fost demis ministrul este ”absolut inacceptabil”. Europarlamentarul critică faptul că cererea de demitere a fost înaintată preşedintelui Klaus Iohannis fără consultarea conducerii Alianței.

ADVERTISEMENT

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, Cioloș mai adaugă că nu poate interveni public pe acest subiect, întrucât este în recuperare medicală, după ce a fost infectat cu Covid-19.

Dacian Cioloș, după demiterea lui Vlad Voiculescu: ”Modul în care a procedat Florin Cîțu este inacceptabil”

Dacian Cioloș reacționează vehement după demiterea lui Vlad Voiculescu de la Ministerul Sănătății și îl acuză pe premierul Florin Cîțu că nu a consultat alianța USR PLUS înaintea trimiterii cererii de demitere la Palatul Cotroceni.

ADVERTISEMENT

”Modul în care a procedat Florin Cîțu, înaintând președintelui Klaus Iohannis cererea de demitere a lui Vlad Voiculescu fără consultarea conducerii Alianței USR PLUS și a Coaliției, este absolut inacceptabil.

Din păcate, în aceste zile sunt în recuperare medicală și nu pot interveni public.

Vom avea imediat o ședință a conducerii Alianței USR PLUS și vom decide împreună ce vom face. Dragoș Tudorache, președintele executiv PLUS, va exprima punctul nostru de vedere public în orele următoare”, a scris Cioloș în mediul virtual.

ADVERTISEMENT

Reacții dure și din USR după demiterea lui Voiculescu

Mesajul lui Cioloș vine la câteva ore după ce premierul Florin Cîțu a anunțat revocarea ministrului Voiculescu și a secretarului de stat Andreea Moldovan.

Anterior, un nume important din USR, deputatul Ionuț Moșteanu, lansase și el un atac la adresa premierului în urma acestei decizii de miercuri.

ADVERTISEMENT

În opinia parlamentarului, demiterea ministrului Sănătății este nejustificată și reprezintă un act de agresiune în coaliție din partea premierului Florin Cîțu.

Nu este justificată decizia premierului, mai ales că luni a fost o discuţie a Coaliţiei în care părea că lucrurile s-au clarificat. Este un act de agresiune al premierului în această coaliţie”, a spus Moşteanu la Digi24.

ADVERTISEMENT