News

Dacian Cioloș, despre revocarea din funcție a lui Traian Berbeceanu: „Nu înțeleg unde se grăbește să plece”

02.02.2021 | 21:18
Dacian Ciolos despre revocarea din functie a lui Traian Berbeceanu Nu inteleg unde se grabeste sa plece
ADVERTISEMENT

Dacian Cioloș reacționează după postearea lui Traian Berbeceanu, în care acesta din urmă anunța revocarea sa din funcția de prefect al Bucureștiului. Liderul PLUS sugerează că ocupantul fotoliului de la Prefectura Capitalei ar putea rămâne același,

Cu câteva ore în urmă, Berbeceanu anunța pe Facebook că nu va mai ocupa funcția de prefect. În cursul zilei de astăzi, PNL, USR-PLUS și UDMR au negociat împărțirea posturilor de prefecți și subprefecți pentru toată țara.

ADVERTISEMENT

Deși a câștigat din punct de vedere numeric, cu peste 20 de poziții în total, Partidul Național Liberal a renunțat la unele județe importante, dar și la București. USR – PLUS urmează să propună un nou prefect pentru Capitală.

Dacian Cioloș, despre revocarea din funcție a lui Traian Berbeceanu: „Nu înțeleg unde se grăbește să plece”

Se pare că Cioloș e de părere că Berbeceanu s-a precipitat luându-și adio de la funcția de prefect. Acesta sugerează că Berbeceanu ar putea ocupa în contiuare această funcție.

ADVERTISEMENT

„Am văzut că domnul Traian Berbeceanu și-a luat la revedere de la funcția de prefect, după negocierile politice în care s-a stabilit unde numește prefecți fiecare partid din Coaliția de guvernare. Eu știu că e un om care nu fuge la greu, așa că nu înțeleg unde se grăbește să plece”, a scris liderul PLUS pe pagina de Facebook.

„Lăsând gluma la o parte, situația în care ne aflăm presupune ca în funcții publice cu o responsabilitate mare să fie oameni competenți, care au demonstrat că știu ce au de făcut și e nevoie de multe ori și de continuitate. Chiar dacă numirea în funcția de prefect la București revine PLUS, asta nu înseamnă că avem în vedere doar criterii de partid, ci în primul rând urmărim competența și asumarea unor obiective, respectul pentru muncă și empatia”, a adăugat politicianul.

ADVERTISEMENT

Ulterior negocierilor purtate astăzi de Coaliția de Guvernare, Traian Berbeceanu a distribuit, tot pe Facebook, un mesaj în care își lua adio de la Prefectura Capitalei. Se pare că Cioloș nu e așa convins că prefectul o să se schimbe.

„Revocarea din funcția de prefect al municipiului București, ca și numirea dealtfel, sunt decizii politice, firești. Am acceptat acestă funcție în urmă cu trei luni, cu multă bună-credință, într-o perioadă deosebit de complicată. Am avut un mandat scurt, dar plin de provocări dintre cele mai grele, cărora nu le-aș fi făcut față fără ajutorul vostru, al bucureștenilor, în primul rând, dar și cu sprijinul total al colegilor din Prefectură și al colaboratorilor din toate instituțiile”, a spus Berbeceanu cu doar câteva ore în urmă.

ADVERTISEMENT

El era convins că viitorul prefect o să fie reprezentant al USR – PLUS: „Îmi doresc ca viitorul prefect, cel care va fi nominalizat de USR – Plus, să fie unul dedicat total cetățenilor municipiului București, să fie o persoană care să respecte și să aplice legea, dincolo de orice fel de interese. Să facă numai lucruri bune. Îi doresc succes viitorului prefect, oricine va fi să fie!”.

ADVERTISEMENT