News

Dacian Cioloş, luat la rost de un poliţist în Alexandria! Ce i-a transmis când a văzut că lipeşte afişe

12.05.2019 | 13:20
Dacian Ciolos luat la rost de un politist in Alexandria Ce ia transmis cand a vazut ca lipeste afise

Ne apropiem cu pași repezi de alegerile europarlamentare din 26 mai, astfel că toate partidele aflate în cursă recurg la toate metodele pentru a ajunge în atenția electoratului, chiar dacă uneori au parte de probleme.

Dacian Cioloș, probleme cu poliția în Alexandria

Este și cazul lui Dacian Cioloș, fost prim-ministru al României și candidat la rândul său pentru un loc în Parlamentul European. Acesta a trecut printr-o experiență în acest weekend, în Alexandria, după ce s-a certat cu un polițist.

Omul legii a intervenit în momentul în care a observat că Dacian Cioloș lipea afișe electorale pe un spațiu special amenajat. Acesta l-a întrebat pe fostul premier dacă este la curent cu toate prevederile legii, atrăgându-i totodată atenția că nu îi este permis să lipească mai mult de două afișe.

Dacian Cioloș a intrat în colimatorul unui polițist, după ce a lipt afișe elctorale pe un panou special amenajat. Sursa foto: româniatv
Dacian Cioloș a intrat în colimatorul unui polițist, după ce a lipit afișe elctorale pe un panou special amenajat. Sursa foto: româniatv

Reacția lui Dacian Cioloș, după acest incident

Totul s-a petrecut în cadrul turneului electoral organizat în acest weekend de liderii Alianței USR-PLUS, în județul Teleorman, la Alexandria și Videle. Ulterior, Dacian Cioloș a oferit explicații în legătură cu incidentul în care a fost implicat.

Am un respect uriaș pentru cei care au decis să se implice, știind la ce se expun. La șicane și la un comportament lipsit de respect. Schimbarea are nevoie de curaj din partea celor care și-o doresc. Celor care încă mai așteaptă un semn vreau să le atrag atenția că teama e justificată de multe ori, dar ea e amplificată de propriile noastre ezitări. Ieșiți la vot ca să ne învingem teama că România nu va fi niciodată mai bună decât vor ei să credem” , a declarat fostul prim-ministru al României.

Totodată, Liviu Iolu, candidat pe lista Alianței pentru Parlamentul European, a dezvăluit că membrii USR și PLUS au vrut să lipească afișe pe acel panou, dar s-au izbit de o interdicție din partea Consiliului Local Alexandria.„Era invocată o hotărâre a Consiliului local și li se cerea autorizație de la primărie”, a declarat Iolu.