News

Dacian Cioloș, mesaj categoric: “Celelalte partide nu au soluții, decât anticipatele. Noi ne asumăm și această perioadă”

Dacian Cioloș, premierul desemnat de către Klaus Iohannis, a oferit vineri un mesaj categoric despre criza politică, declarând: "celelalte partide nu au soluții. Noi ne asumăm și această perioadă"
15.10.2021 | 22:10
Dacian Ciolos mesaj categoric Celelalte partide nu au solutii decat anticipatele Noi ne asumam si aceasta perioada
ADVERTISEMENT

Cioloș a explicat vineri care au fost discuțiile pe care le-a purtat cu președintele României, Klaus Iohannis și cum a reușit să îl convingă pe acesta că ar trebui să fie desemnat să construiască un Guvern.

Negocierile între USR, UDMR și PNL se află într-un impas, acestea nereușind să se înțeleagă și să găsească o cale prin care să reconstruiască o coaliție de guvernare.

ADVERTISEMENT

Dacian Cioloș: “Partidele nu au soluții, decât anticipatele. Noi ne asumăm guvernarea”

“PNL ne-a spus clar că nu este interesat să găsim o soluție, nici nu a oferit una. Le-am sus colegilor de la PNL că mă bazez pe o propunere făcută de președinte, atâta timp cât ei nu i-au făcut o propunere. Fiecare partid politic își decide strategia și are dreptul să o facă.

Nu mi s-a părut că este o motivație să avem discuții serioase, deja a fost amânată această întâlnire.

ADVERTISEMENT

Le-am spus care sunt pretențiile noastre, fie într-o majoritate și asta ar însemna refacerea coaliției, fie un Guvern care să vizeze pe termen scurt perioada care urmează și ieșirea din iarnă.

Celelalte partide nu par să aibă acum soluții decât alegeri anticipate, aici și PSD care propune asta cred că e de acord că nu se pot organiza acum în perioadă de iarnă, ci mai degrabă în primăvară și noi suntem de acord să ne asumăm această perioadă.

ADVERTISEMENT

Noi spunem de câteva săptămâni că suntem gata să ne așezăm la masa discuțiilor, dacă am fi avut o propunere de premier din partea PNL pe care să o putem lua în considerare, adică un premier care să poată conduce un Guvern de coaliție, nu un Guvern al PNL.

A venit momentul în care trebuia mers la Cotroceni cu propuneri, nu au venit cu propuneri și acum ne spun că sar putea să vină.

ADVERTISEMENT

Nu putem să fim judecați că oferim o soluție și că noi suntem de vină că am prelungi criza politică, cum tot auzim.

Moțiunea de cenzură a fost depusă la începutul lui septembrie și a fost tergiversată de tot felul de tertipuri de către PNL și PSD până în octombrie, în loc să știm de atunci ce este de făcut”, a declarat Dacian Cioloș, liderul USR, la Digi24.

ADVERTISEMENT