News

Dacian Cioloș, mesaj tranșant după anunțul lui Florin Cîțu: “PNL are de ales între noi și PSD”

Dacian Cioloș, liderul USR, a oferit marți un mesaj tranșant despre criza politică, declarând: "PNL are de ales între USR și PSD".
02.11.2021 | 22:20
Dacian Ciolos mesaj transant dupa anuntul lui Florin Citu PNL are de ales intre noi si PSD
ADVERTISEMENT

Ședința Biroului Politic Național al PNL a avut loc marți seara și, în urma acesteia, liberalii au ales că vor începe negocierile cu PSD și USR pentru a forma un Guvern care să aibă susținerea unei majorități parlamentare.

Negocierile pentru formarea noului Guvern au loc în contextul în care AUR a inițiat un demers de suspendare a președintelui, USR și PSD declarând în acest moment că aceasta nu este o temă necesară, deoarece există deja o criză politică semnificativă.

ADVERTISEMENT

Dacian Cioloș: “PNL trebuie să aleagă între noi și PSD”

“Nu e nimic mai clar nici acum, tot nu știm ce înseamnă această flexibilizare, în ce direcție o ia Guvernul… Dacă PNL voia un guvern cât mai rapid, îi dădea un mandat premierului desemnat Ciucă încă de acum zece zile să negocieze o majoritate.

Am spus de la început că este nevoie să fie negociată o coaliție bine așezată cu un program de reforme pe care să stăm să le discutăm pe conținut, să nu mai apără situații în care să ne certăm după aceea.

ADVERTISEMENT

Am spus, haide să discutăm acum, că e nevoie de 10 zile pentru a discuta și apoi premierul să își depună mandatul și de abia după ce avem confirmare publică pentru refacerea coaliției, președintele va putea desemna din nou premierul, iar apoi în 2-3 zile să mergem în Parlament și să avem guvernul votat.

Aceasta a fost recomandarea noastră, dar nu am fost ascultați”, a declarat Dacian Cioloș, conform G4Media.ro.

ADVERTISEMENT

Liderul USR a subliniat faptul că PNL încă nu a purtat negocieri cu USR și că observă faptul că s-au intensificat discuțiile liberalilor cu PSD.

“Cu noi PNL nu a negociat, în schimb am văzut că au intensificat negocierile cu PSD. Noi acum așteptăm. PNL are de ales între noi, USR, și între PSD.

ADVERTISEMENT

Dacă vor o majoritate cu USR, noi cerem să continuăm programul de guvernare, chiar să ne angajăm că-l punem în aplicare.

Au opțiunea să facă majoritate cu PSD, daca vor neapărat, dar noi știm ce înseamnă acest lucru, sunt multe guri în PSD de hrănit, sunt baronii locali care așteaptă bani de la centru, s-a văzut ce au făcut cu justiția, cu bugetul, când au fost la guvernare, sper că PNL n-a uitat toate lucrurile acestea”, a mai declarat Cioloș.

ADVERTISEMENT