News

Dacian Cioloș, mutare surpriză pe scena politică. Fostul lider USR ar pregăti înființarea unui nou partid

La mai bine de două luni de la demisia din fruntea Uniunii Salvați România (USR), Dacian Cioloș are noi planuri politice. Fostul premier ar pregăti înființarea unui nou partid.
11.04.2022 | 23:49
Dacian Ciolos mutare surpriza pe scena politica Fostul lider USR ar pregati infiintarea unui nou partid
Dacian Cioloș ar pregăti înființarea unui nou partid politic. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Dacian Cioloș a plecat cu scandal din fruntea USR, la începutul lunii februarie. Acum, fostul premier pare că are planuri de a se relansa în forță în politică, dar într-un alt partid.

Dacian Cioloș ar pregăti înființarea unui nou partid politic

Pe 7 februarie, Dacian Cioloș și-a dat demisia din fruntea USR, la 4 luni de la alegerea sa în funcția de președinte. Conducerea interimară a fostului partid de guvernământ a fost preluată de Cătălin Drulă.

ADVERTISEMENT

Acum, după ce a rămas un simplu membru, Cioloș se pregătește să creeze un nou partid politic, potrivit surselor citate de G4Media.

Pentru a-și duce planul mai departe, fostul prim-ministru încearcă deja să convingă foști parlamentari PLUS să-l urmeze, însă nu pare să aibă succes.

ADVERTISEMENT

Se pare că cei din fruntea USR ar fi aflat de planurile lui Cioloș și au avut deja discuții cu liderii de filiale proveniți din PLUS, cerându-le să nu-l urmeze pe fostul lor lider, mai scrie sursa citată.

Dacian Cioloș a mai înființat, relativ recent, un partid

Nu cu foarte mulți ani în urmă, Dacian Cioloș s-a mai afirmat prin înființarea unui partid politic. E vorba de PLUS.

ADVERTISEMENT

În decembrie 2018, la Cluj, fostul premier spunea că ”nu ne dorim un partid de dragul de a avea un partid” și anunța planuri mari pentru noua formațiune.

”Nu ne dorim un partid de dragul de a avea un partid, pentru noi e un instrument prin care să punem în practică proiectele. Acest dosar al partidului Mişcarea România Împreună tronează în justiţie de opt luni pentru că unii oameni încearcă să oprească acest vehicul. Cert este că înregistrarea acelui partid se mişca extrem de încet, atât de încet încât riscam să ratăm participarea la primele alegeri din mai 2019.

ADVERTISEMENT

În septembrie, am decis să ne gândim la o alternativă. Colegi de-ai noştri, oameni anonimi, dar care au vrut să dea o mână de ajutor, au depus o cerere de înregistrare a unui partid politic. Astăzi vreau să vă anunţ că acel partid e înscris în registrul naţional al partidelor din România. Astăzi vreau să vă anunţ că avem partidul nostru politic. Partidul Libertăţii Unităţii şi Solidarităţii, pe scurt, PLUS. Suntem gata să începem!”.

Din februarie 2019, PLUS a format o alianță împreună cu USR, pe care Cioloș a condus-o în calitate de co-președinte împreună cu Dan Barna. Acesta intrat în Parlamentul European pe listele Alianței USR PLUS.

Anul trecut, în octombrie, Cioloș a fost ales președintele USR PLUS, dar a a demisionat după patru luni.

ADVERTISEMENT