News

Dacian Cioloș, oficial șeful unui alt partid. Ce avere are fostul premier al României

Dacian Cioloș are, începând de astăzi, oficial un nou partid. Tribunalul București a dat hotărârea definitivă de înființare a REPER. Cum și-a propus REPER să schimbe România.
03.08.2022 | 16:58
Dacian Ciolos oficial seful unui alt partid Ce avere are fostul premier al Romaniei
Dacian Cioloș are, oficial, un nou partid. Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Cioloș părăsise USR și a anunțat că nu vrea să fie președintele noii formațiuni, însă face parte din lista membrilor fondatori alături de Ramona Strugariu, Dragoș Pîslaru, Dragoș Tudorache și Alin Mâţuţă.

Partidul lui Cioloș, REPER, a fost înființat oficial

”Nu mi-am dorit şi nu îmi doresc puterea de dragul puterii. În noul partid, nu intenţionez să candidez pentru o funcţie conducere, a explicat Cioloș. Dezamăgit, Dacian Cioloș a anunțat de ce a părăsit USR:

ADVERTISEMENT

”Partidul, din punctul meu de vedere, s-a îndepărtat – prin felul în care a funcţionat – de la valorile, principiile pentru care eu, cel puţin, am intrat în politică. Important, de acum înainte, este să vorbim de viitor, fără ranchiună, fără supărare, fiecare face politică aşa cum crede de cuviinţă”.

Actele pentru înființarea noului partid au fost depuse în 2 iunie 2022. Conducerea partidului este asigurată de copreședinții Ramona Strugariu și Dragoș Pîslaru, conform Bzi.ro.

ADVERTISEMENT

Conform platformei oficiale, REPER va milita ”pentru o Românie prosperă, europeană și dreaptă pentru toate persoanele. Un partid liberal, deschis, pro-european, un partid care va aduce soluții şi pentru cei expuși sărăciei care nu pot face față creșterii prețurilor la alimente, la energie, la combustibil, la transport, dar şi cu un plan pentru antreprenori, pentru cei care creează sau dezvoltă o afacere în România.

Un partid pentru care egalitatea de gen şi de şanse este o regulă. Un partid pentru care statul de drept nu este negociabil. Un partid care înțelege și sprijină copiii și tinerii, dar care are în vedere programe pentru ca seniorii să aibă o viață activă şi demnă. O formațiune politică care se concentrează pe soluții concrete pentru educație, sănătate şi mediu, pe o administrație mai eficientă și responsabilă.

ADVERTISEMENT

Un partid pentru cei de acasă, dar și pentru cetățenii care au fost nevoiți să plece în afara statului român. Un partid cu soluții pe termen lung pentru agricultorii români”.

Dacian Cioloș așteaptă în REPER și alți parlamentari USR care au părăsit corabia, fiind nemulțumiți de modul în care este condus partidul lui Cătălin Drulă.

ADVERTISEMENT

Ce avere are Dacian Cioloș

Apropiat al președintelui francez Emmanuel Macron, Dacian Cioloș are o avere impresionantă. Fost premier al României în perioada 2015-2017, Cioloș anunța în declarația de avere că deține un apartament și o casă în București, precum și o casă de vacanță și un teren de 10.000 de metri pătrați în județul Cluj. Totodată, Cioloș avea 60.000 de euro în conturi deschise în Franța și Belgia. Într-o bancă din România, Cioloș avea 20.000 de lei.

De asemenea, Dacian Cioloș deține împreună cu soția Valerie un apartament de 144 de metri pătrați și o casă de 92 de metri pătrați în București. Cioloș a avut un salariu de 132.400 de euro pe an atunci când era membru al Comisiei Europene.

ADVERTISEMENT