News

Dacian Cioloș, prima reacție după ce a devenit liderul Renew Europe: “E un moment astral

19.06.2019 | 18:18
Dacian Ciolos prima reactie dupa ce a devenit liderul Renew Europe E un moment astral

Chiar dacă moțiunea de cenzură inițiată de membrii Opoziției nu s-a bucurat de succesul scontat, guvernul Dăncilă rămânând, pentru moment în funcție, Dacian Cioloș are parte și de vești bune. Recent, președintele PLUS a fost ales ca lider al noului grup liberal din Parlamentului European, format în jurul președintelui francez Emmanuel Macron.

Reacția lui Dacian Cioloș, după ce a devenit liderul Renew Europe

La scurt timp după ce a preluat conducerea formațiunii politice constituite după alegerile europarlamentare din 26 mai, fostul prim-ministru al României a vorbit despre această reușită, catalogată drept „un moment astral”.

Este o onoare și o mare responsabilitate pentru mine să preiau conducerea grupului Renew Europe. Este pentru prima dată de la aderarea noastră în Uniunea Europeană când politicienii români își asumă o prezență consistentă în politica europeană ca urmare a unui mandat clar obținut din partea cetățenilor români. Avem un moment astral, o ocazie unică pentru România. Modul de a face politică așa cum a fost înțeles de vechea clasă politică poate fi schimbat complet și înlocuit cu unul în care cetățeanul să fie elementul central al guvernării. Pentru asta e nevoie să alegem cât de curând ce ne dorim” , a transmis Dacian Cioloș într-un mesaj publicat pe contul personal de Facebook.

Dacian Cioloș, fostul prim-ministru al Opoziției, cere Opoziției încheierea unui pact. Sursa foto:adevarul.ro
Dacian Cioloș, fostul prim-ministru al Opoziției, cere Opoziției încheierea unui pact. Sursa foto:adevarul.ro

Cioloș, despre Opoziție: „România are nevoie de un PACT”

Totodată, Dacian Cioloș continuă să fie preocupat de politica internă a țării noastre, îndemnându-i pe liderii Opoziției să încheie un pact în cel mai scurt timp cu putință, pentru a putea contura deja strategia unei eventuale guvernări.

Acum e timpul să ne dedicăm politicii interne. România are nevoie de un PACT în interiorul opoziției care să clarifice cât de curând ce ne dorim de la viitoarele alegeri. Guvernarea pe care ne-o dorim trebuie gândită încă de acum și forțele politice care se pretind responsabile ar trebui să înceapă discuțiile. Devine periculos să producem o fragmentare și o neliniște între forțele de opoziție doar pentru că nu știm ce ne dorim. Orice greșeală va fi plătită scump în termeni de performanță guvernamentală și vom contribui din plin la dezamăgirea electoratului care ne va vota” , a mai scris fostul premier, în mesajul postat pe respectiva rețea de socializare.