News

Dacian Cioloș, propunere neașteptată: “Să fie un premier de la USR PLUS”. Ce spune Florin Cîțu

Dacian Cioloș, lider al USR PLUS, a formulat o propunere surprinzătoare care a generat o reacție imediată o reacție a lui Florin Cîțu, declarând: "să fie un premier de la USR PLUS".
10.09.2021 | 22:53
Dacian Ciolos propunere neasteptata Sa fie un premier de la USR PLUS Ce spune Florin Citu
ADVERTISEMENT

Cioloș a declarat în urmă cu câteva zile că USR PLUS dorește să negocieze alături de PNL componența unui viitor Guvern, nedorind să se retragă din coaliție, singura condiție fiind ca Florin Cîțu să nu mai fie premier.

Florin Cîțu a explicat actuala criză din coaliția de guvernare, spunând că cei din USR PLUS au fost de acord cu PNDL 3, dar au încercat să îl șantajeze, iar decizia PNL este de a continua cu același prim-ministru.

ADVERTISEMENT

Dacian Cioloș, propunere surprinzătoare: “Să avem un premier de la USR PLUS”. Reacția lui Florin Cîțu

“Noi, dacă intrăm din nou la guvernare alături de PNL, nu e pentru că recâștigăm încrederea în PNL, ci pentru că vrem să ne susținem agenda, pentru care am fost votați de alegători, să facem tot ce ține de noi să punem în aplicare acea agendă de reforme.

Dacă avem aceste garanții, atâta vreme cât putem să facem lucrul acesta, mergem la guvernare, dacă nu – mergem în opoziție.

ADVERTISEMENT

Trebuie să pornim și de la premisa că există, așa cum stau lucrurile acum în Parlament, posibilitatea unei coaliții precum cea pe care am avut-o până acum sau posibilitatea unei colaborări între PSD și PNL – și știm ce înseamnă asta pentru România – sau alegeri anticipate, dacă există o majoritate în Parlament pentru asta.

Eu aș începe cu varianta în care încercăm să construim din nou o coaliție de guvernare, dar (…) în care USR PLUS, dacă reintrăm în acest joc, ar trebui să aibă mai multe elemente de garanții că poate să facă reforme și (…) inclusiv să punem pe masă o propunere de premier sau o formulă de funcționare a coaliției în care să fie un premier de la USR PLUS”, a declara Dacian Cioloș, conform PRO TV.

ADVERTISEMENT

Florin Cîțu a reacționat rapid, catalogând propunerea liderului USR PLUS drept una “neserioasă”, anticipând un eșec total al negocierilor dacă vor continua în această linie.

“O propunere neserioasă, sincer, neserioasă. Partidul Naţional Liberal este cel mai mare partid de dreapta din România, va fi cel mai mare partid politic din România, nu poţi să impui premier…Dacă în direcţia asta merg negocierile, deja le consider neserioase şi nu are niciun sens”, a declarat Cîţu vineri, la Galaţi, notează aceeași sursă.

ADVERTISEMENT