News

Liderii USR Plus, după rezultatul foarte bun de la alegerile europarlamentare: „România renaște!” Cer demisia guvernului Dăncilă!

26.05.2019 | 21:26
Liderii USR Plus dupa rezultatul foarte bun de la alegerile europarlamentare Romania renaste Cer demisia guvernului Dancila

USR Plus a adunat 23,9% din sufragiile privind alegerile europarlamentare, potrivit exit-poll-ului CURS Avangarde de la ora 19:00. USR este astfel pe locul al treilea și ar putea chiar să urce pe primul loc, în funcție de votul din ultimele două ore și câți români vor putea să ajungă la urne în diaspora. Fostul premier Dacian Cioloș a vorbit despre importanța votului, în timp ce președintele USR Dan Barna a cerut demisia guvernului Dăncilă.

 Dacian Cioloș și Dan Barna, după rezultatele de la alegerile europarlamentare

Dacian Cioloș s-a arătat încântat de votul primit de partidul său la europarlamentare: „Votul de astăzi arată ca România renaște, că cetățenii români au redat sens democrației prin votul lor. Le mulțumim celor peste 9 milioane de români care au ieșit la vot și care au demonstrat că România e o țară europeană. Am dat exemplu și Europei despre ce poate să facă o nație atunci când se mobilizează. Ăsta e exemplul nostru. O mobilizare de excepție a cetățenilor români. Ramanem mobilizati cu toții până la numărătoarea finală”

Cioloș a lăudat și votanții din diaspora: „Un lucru foarte important. Sunt peste 300 de mii de cetățeni români care au votat în diaspora. Din nou, la fel ca în 2014, votul lor este cel care va da ierarhia finală. E important să finalizăm aceste voturi și abia apoi vom putea merge mai departe, vom putea ști care sunt rezultatele finale.”

Dan Barna, președintele USR, a cerut demisia guvernului: „Cerem din nou demisia guvernului Dăncilă pentru mizeria în care a ținut oamenii din diaspora. Românii din diaspora merită să primească votul electronic și votul prin corespondență”.