Alegeri 2024

Dacian Cioloș se retrage de pe scena politică.”Nu vreau să ies la pensie din politică. Voi găsi alte moduri în care să fiu util societătii”

Dacian Cioloș a anunțat că se retrage de pe scena politică. „Eu nu mi-am câstigat traiul din politică, n-am făcut din politică o profesie”.
26.06.2024 | 20:43
Dacian Ciolos se retrage de pe scena politicaNu vreau sa ies la pensie din politica Voi gasi alte moduri in care sa fiu util societatii
Dacian Cioloș se retrage de pe scena politică. Sursa foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Dacian Cioloș, președintele partidului REPER a anunțat, miercuri, că se retrage din politică, însă va rămâne în continuare membru al formațiunii politice pe care a fondat-o, dar nu se va mai implica activ.

”Nu vreau să ies la pensie din politică”

„Eu nu mi-am câstigat traiul din politică, n-am făcut din politică o profesie. Nu vreau să ies la pensie din politică.

ADVERTISEMENT

Eu vreau să folosesc politica atâta vreme cât e un mod de exprimare care mie mi se pare util”, a declarat Dacian Ciolos pentru aktual24.

Președintele REPER a subliniat că cel puțin pentru două-trei luni vrea să își ia „o pauză de reflecție”, iar ulterior ”voi gasi alte moduri în care să fiu util societății”.

ADVERTISEMENT

Dacian Cioloș a afirmat că plănuiește să își dedice mai mult timp și energie fără ”să mai am atât de puternic lipită eticheta asta de politician”.

”Oamenii se feresc de tine ca de râie când esti politician. Pentru că, în background, tot timpul, au impresia că ai un interes politic și că orice faci, în orice direcție te duci, cu oricine discuti, o faci din interes politic”, a mai spus Cioloș.

ADVERTISEMENT

Fostul premier al României a transmis că după ce se va retrage din politică vrea să se implice în diverse proiecte din zona societății civile și consultanță.

”Nemaifiind activ într-un partid sau în politică de partid, sper să fiu mai util și mai eficient în a sprijini astfel de miscari și astfel de proiecte care am observant, mai ales în ultimii 2 ani, că dau rezultate la nivel local, în foarte multe locuri”, a afirmat liderul politic.

ADVERTISEMENT

Totodată, președintele REPER a spus că „vreau să-mi folosesc experiența ca să contribui la a pune mai bine în valoare ceea ce se întamplă bun în societatea românească pe partea de educație, de sănătate, de politici sociale, de dezvoltare locală, sau de dezvoltare rurală”.

Anunțul retrageii lui Dacian Cioloș din politică a venit la scrut timp după eșecul răsunător înregistrat de partidul REPER la alegerile locale și europarlamentare din 9 iunie.

ADVERTISEMENT
În plină luptă împotriva cancerului, prințesa Kate Middleton i-a înmânat lui Carlos Alcaraz...
În plină luptă împotriva cancerului, prințesa Kate Middleton i-a înmânat lui Carlos Alcaraz trofeul de campion la Wimbledon
De ce i-au cerut Regele Charles și Regina Camilla Prințesei Catherine să își...
De ce i-au cerut Regele Charles și Regina Camilla Prințesei Catherine să își schimbe numele. „Prea mulți C”
BREAKING NEWS| A fost chemat SMURD-ul la la biserica unde se cunună Ianis...
BREAKING NEWS| A fost chemat SMURD-ul la la biserica unde se cunună Ianis Hagi! Un bărbat a căzut din picioare din cauza căldurii!
Declaraţii EXCLUSIVE ale mirilor Elena şi Ianis Hagi înainte de petrecerea de la...
Declaraţii EXCLUSIVE ale mirilor Elena şi Ianis Hagi înainte de petrecerea de la Palatul Ştirbey. "Este cea mai frumoasă zi din viața mea"
Imagini emoționante cu bunicii lui Ianis Hagi, înainte de cununia religioasă! Părinții Marilenei...
Imagini emoționante cu bunicii lui Ianis Hagi, înainte de cununia religioasă! Părinții Marilenei Hagi, prezenți la biserică
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
PRIMELE IMAGINI cu ATACATORUL LUI TRUMP! RĂSTURNARE TOTALĂ de SITUAȚIE
PRIMELE IMAGINI cu ATACATORUL LUI TRUMP! RĂSTURNARE TOTALĂ de SITUAȚIE
Primele imagini de la nunta lui Ianis Hagi! Cum arată Elena Tănase în...
Primele imagini de la nunta lui Ianis Hagi! Cum arată Elena Tănase în rochie de mireasă și ce tradiții se țin în acest moment la Constanța | VIDEO
Coșmarul meteo se amplifică. Ce e mai rău abia urmează
Coșmarul meteo se amplifică. Ce e mai rău abia urmează
ȘTIREA care eclipsează tentativa de asasinare a lui TRUMP. LIVE aici
ȘTIREA care eclipsează tentativa de asasinare a lui TRUMP. LIVE aici
Întrebările lui CTP, după tentativa de asasinare a lui Trump: „Va fi o...
Întrebările lui CTP, după tentativa de asasinare a lui Trump: „Va fi o justificare pentru ce va face cu democrația dacă ajunge președinte?”
Cine este Elena Tănase, soția lui Ianis Hagi. Cei doi fac nuntă mare...
Cine este Elena Tănase, soția lui Ianis Hagi. Cei doi fac nuntă mare la Palatul Știrbey