News

Dacian Cioloș și încă patru europarlamentari au demisionat din USR. Ce partid au înființat

Dacian Cioloș și europarlamentarii Ramona Strugariu, Dragoș Pîslaru, Alin Mituța și Dragoș Tudorache au demisionat din USR. Aceștia au anunțat înființarea unui nou partid politic: REPER.
31.05.2022 | 15:44
Dacian Ciolos si inca patru europarlamentari au demisionat din USR Ce partid au infiintat
Dacian Cioloș și încă patru europarlamentari au demisionat din USR. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

La nici patru luni de când a renunțat la funcția de președinte al USR, Dacian Cioloș pleacă și din partid. Fostul premier este urmat de alte nume importante ale formațiunii.

Dacian Cioloș și încă patru europarlamentari au demisionat din USR

Dacian Cioloș și-a anunțat, marți, demisia din USR. Alături de fostul lider al formațiunii au mai demisionat și patru europarlamentari: Dragoș Tudorache, Dragoș Pîslaru, Alin Mituta și Ramona Strugariu.

ADVERTISEMENT

Fostul premier și colegii săi au făcut anunțul despărțirii de formațiunea parlamentară printr-un comunicat de presă.

Ei acuză actuala conducere a USR că ”a îndepărtat partidul treptat, dar, sigur de valorile și promisiunile” cu care eurodeputații aleși pe lista Alianței 2020 USR PLUS au cerut și obținut votul a două milioane de cetățeni români în campania electorală din 2019.

ADVERTISEMENT

”Din păcate, conducerea actuală a USR a îndepărtat partidul treptat, dar sigur de valorile și promisiunile cu care noi, eurodeputații aleși pe lista Alianței 2020 USR PLUS, am cerut și obținut votul a 2 milioane de cetățeni români în campania electorală din 2019.

Nu vedem la conducerea USR nici dorința, nici maturitatea de a accepta greșelile trecutului și de a schimba o direcție care duce partidul spre irelevanță politică. Nu mai girăm refuzul de a atrage şi promova competențe (oameni și idei) și de a dezvolta organizația.

ADVERTISEMENT

Vedem un cerc restrâns de membri care își consolidează puterea internă prin mijloace politice neconforme cu valorile noastre și ale electoratului reformist din România. Acest electorat aşteaptă răspunsuri”, afirmă cei 5 europarlamentari într-o declarație comună.

Cioloș și colegii săi lansează o nouă formațiune politică: REPER

Dacian Cioloș și colegii săi demisionari anunță procesul de înființare al partidului REPER – Reînnoim Proiectul European al României. În continuare, cei cinci europarlamentari rămân afiliaţi grupului Renew Europe din Parlamentul European.

ADVERTISEMENT

Partidul REPER are deja și un site oficial. Aici, inițiatorii admit că există în societate dezamăgire și neîncredere în partidele politice.

”Îți împărtășim dezamăgirea. Noi, cei care am activat deja în politică într-un fel sau altul, ne asumăm partea noastră de responsabilitate. Știm că ne-ai oferit încrederea prin vot. Știm că ți-ai pus speranțe în noi. Suntem gata să o luăm de la capăt, folosind experiența şi învățămintele din ceea ce am făcut până acum. Suntem gata să lucrăm împreună cu tine, să facem lucrurile altfel.

Dacă nu te simți reprezentată sau reprezentat de nicio organizație politică din România de astăzi, provocarea este să construim acest proiect politic împreună.

Transformarea României este posibilă numai dacă știm cum să facem echipă, să găsim forme noi de conlucrare cu societatea – cu mediul de afaceri, cu societatea civilă, cu mediul academic, cu cele şi cu cei care vor să fie activi, să participe la viața comunității lor și a țării, fie că trăiesc în România, fie peste hotare. Niciun partid politic din România nu a reușit acest lucru până acum.

Niciun partid politic din România nu a reușit acest lucru până acum. Am văzut găști, grupuri de interese, prietenii, oportunism, dar nu echipe.

Noi propunem această mare echipă pentru România, astăzi”, se arată pe site-ul Partidului REPER.

ADVERTISEMENT