News

Dacian Cioloș, susținere totală pentru Kovesi în Parlamentul European! „Am așteptat prea mult pentru asta”

05.07.2019 | 14:12
Dacian Ciolos sustinere totala pentru Kovesi in Parlamentul European Am asteptat prea mult pentru asta
ADVERTISEMENT

Fostul premier al României, Dacian Cioloș a anunțat o susținere totală pentru Laura Codruța Kovesi în Parlamentul European! Astfel, liderul Plus a cerut chiar în plenul de la Bruxelles deblocarea procedurii de numire a procurorului șef european, înghețată înainte de alegerile europarlamentare din cauza neînțelegerilor dintre Parlamentul European și Consiliul Uniunii Europene. Cioloș a readus aminte de faptul că România are o candidată puternică pentru această funcție.

Dacian Cioloș, susținere totală pentru Kovesi în Parlamentul European!

„Trebuie să deblocăm numirea procurorului-șef european. România are o candidată puternică, aleasă de eurodeputați și de o comisie de experți pe baza competențelor ei”, a scris Dacian Cioloș pe o rețea de socializare. Liderul Plus nu s-a oprit aici și a alăturat postării un clip cu un fragment din discursul susținut în plenul Parlamentului European.

ADVERTISEMENT

Chiar dacă nu pronunță numele Laurei Codruța Kovesi, Dacian Cioloș spune că este important ca Uniunea să dea un semnal că știe nu doar să pedepsească, ci știe să și prevină. „Am așteptat prea mult pentru asta, această instituție trebuie să fie funcțională cât mai repede, pentru a proteja interesele financiare ale Uniunii Europene, de corupție, de fraudă”, a mai spus Cioloș.

Dacian Cioloș, susținere totală pentru Kovesi în Parlamentul European! Cioloș și Koveși
Dacian Cioloș într-o discuție cu Laura codruța Koveși. Sursa foto – facebook

Cioloș, declarație pro România

De altfel, încă de când a ajuns la Bruxelles, Dacian Cioloș a transmis că va încerca să ajute pe cât posibil România să-și atingă țintele propuse. „Voi face de acolo tot ce pot pentru ca România să fie solid poziționată la nivel european, ca să ne atingem obiective politice pe care le-am anunțat în campania electorală. Dar, am spus în campania electorală, eu am intrat în politică pentru un proiect de modernizare a României, nu pentru altceva. Dacă voiam funcții la nivel european, puteam să le am, foarte probabil, și fără să intru în politică.

ADVERTISEMENT

Eu îmi doresc să contribui în primul rând la modernizarea României. Cu siguranță voi face tot ce ține de mine pentru ca USR-PLUS să fie parte a majorității parlamentare sau chiar să obțină majoritatea parlamentară pentru a guverna începând de anul viitor, imediat ce se poate. Eu sper să fie chiar și în ianuarie, februarie, anul viitor”, a spus Dacian Cioloș