Life

Cine sunt Daciana și Suzava Vlad. Gemenele folclorului maramureșean ascund o adevărată dramă de familie

Daciana și Suzana Vlad sunt nume mari în folclorul maramureșean. Însă, deși lumea le cântă piesele și le apreciază starea de bine, gemenele ascund o adevărată dramă de familie în spatele zâmbetului pe care-l afișează.
01.12.2021 | 17:14
Cine sunt Daciana si Suzava Vlad Gemenele folclorului maramuresean ascund o adevarata drama de familie
ADVERTISEMENT

Gemenele cântărețe din Siliștea de Sus, Daciana și Suzana Vlad, fac parte din categoria artiștilor care se bucură de o mare notorietate, mulți români de pretutindeni ascultându-le piesele și bucurându-se de voia bună pe care o transmit.

Daciana și Suzana și-au pierdut tatăl la 18 ani

Dar, deși apar la evenimente și pe rețelele de socializare mereu cu un zâmbet larg pe față și gata de petrecere, de fapt, tinerele ascund o mare durere în suflet.

ADVERTISEMENT

Pe când aveau doar 18 ani, interpretele de muzică populară și-au pierdut tatăl, chiar în noaptea de Revelion, trista veste fiindu-le dată chiar de cea care le-a adus pe lume printr-un apel telefonic, femeia aflându-se la spital alături de soțul său.

”Din nefericire, viața a fost destul de tristă cu mama. Noi l-am pierdut pe tata când aveam 18 ani, chiar în noaptea de Revelion. Iar ea ne-a crescut singură de atunci. Nu i-a fost ușor deloc, fratele nostru era în primul an la liceu, iar noi ne pregăteam să dam examenul de Bacalaureat”, au declarat Daciana și Suzana, conform starpopular.ro.

ADVERTISEMENT

”Am simțit că s-a ruinat o parte din viața noastră”

Nimic nu avea să prevestească nenorocirea care s-a abătut asupra familiei lor. Daciana și Suzana susțin că deși tatăl lor se știa cu probleme de sănătate, niciodată nu a fost nimic grav, astfel că după două zile petrecute pe patul de spital, vestea morții le-a făcut să simtă că le fuge pământul de sub picioare.

Tocmai de aceea, neînțelegând de ce și cum, mulți ani la rând, fetele au refuzat să mai cânte în noaptea de Revelion, asta până când au realizat că muzica îl făcea fericit pe tatăl lor.

ADVERTISEMENT

”Tata avea niște probleme de sănătate, eram obișnuite, dar nu era ceva foarte grav astfel încât să ne gândim că îl vom pierde. Totul s-a întâmplat în doua zile, i s-a făcut rău, a ajuns la urgență unde a intrat într-o comă și în două zile s-a stins, era chiar în seara de Revelion.

Noi ne pregăteam să mergem la un eveniment și am fost anuntațe că, din păcate, s-a stins. Atunci am simțit că s-a ruinat o parte din viața noastră, nu știam exact unde va duce drumul nostru, dacă mama noastră va avea puterea de a ne trimite la facultate”, au mai adăugat artistele.

ADVERTISEMENT

Mama a luptat din greu pentru binele lor: ”A fost atât de puternică”

Însă, chiar dacă ele s-au simțit pierdute, mama lor, singurul stâlp al familiei, a avut grijă ca cei trei copii ai ei, fiindcă gemenele mai au un frate mai mic cu patru ani, să nu ducă lipsă de nimic și să își urmeze în continuare visurile.

În ciuda faptului că acest lucru, de cele mai multe ori, i-a fost femeii imposibil, însă, chiar și așa, nu s-a dat bătută și a luptat pentru a-și vedea copiii realizați.

Mama noastră a fost atât de puternică încât nici o secundă nu a renunțat la gândul de a-și vedea copiii acolo unde și-a dorit ea, dar și tatăl nostru. Asta deși nu avea vreo funcție importantă, lucrează ca și îngrijitoare la o școală. Și mai mergea cu tatăl meu la zugrăvit sau la lucrul câmpului, așa a reușit să ne țină la școală și nu s-a dat bătută.

Mama nu ne-a spus niciodată nu atunci când aveam nevoie de bani. După mai mulți ani, ne-a povestit că: ‘dacă ați știi de câte ori nu aveam bani și nu găseam curajul să vă spun că să nu vă descurajez și împrumutam de la cineva sau găseam soluții doar ca să vă dau încrederea că eu sunt alături de voi’”, mai spun gemenele Maramureșului.

Artistele și-au făcut tatăl mândru: ”Am reușit!”

Acum, privind în urmă la greutățile pe care le-au înfruntat, dar și la reușitele pe care le-au bifat, căci darul de a cânta l-au moștenit de la tatăl lor, Daciana și Suzana sunt sigure că de acolo de unde le privește, părintele lor este mândru de copiii pe care îi are.

”A fost cel mai greu moment din viața noastră, pentru că tatăl nostru se ocupa de educația noastră. Întotdeauna era sprijinul nostru în orice activitate, era alături de noi pe scenă unde cânta la chitară, ne compunea repertoriul… iar când l-am pierdut, am simțit că viața noastră s-a terminat, ne era frică de ceea ce urmează. Însă, credem că l-am făcut mândru că am reușit”, au concluzionat Daciana și Suzana Vlad.

 

ADVERTISEMENT