ADVERTISEMENT
Cele mai citite

Dakar, ziua a cincea: catalanii în frunte

După cinci etape disputate din cel mai lung şi mai dificil raliu din lume, categoriile Moto şi Auto sunt conduse de doi catalani (care sunt chiar vecini, de altfel): Joan „Nani” Roma, respectiv...
Autor: Marius Băcilă | 10.01.2014 | 12:13
Dakar, ziua a cincea: catalanii în frunte

După cinci etape disputate din cel mai lung şi mai dificil raliu din lume, categoriile Moto şi Auto sunt conduse de doi catalani (care sunt chiar vecini, de altfel): Joan „Nani” Roma, respectiv Marc Coma.

ADVERTISEMENT

La categoria Moto, catalanul Coma (KTM) a avut o zi excelentă, atacînd puternic în prima secţiune cronometrată şi lăsîndu-şi rivalii în urmă: Barreda Bort (Honda), liderul de pînă acum al cursei, a fost nevoit să oprească pe drumul spre Tucuman, cu probleme tehnice, iar Cyril Despres, care deja pierduse minute preţioase în ziua precedentă, a avut o zi foarte proastă (motor supraîncălzit, probleme de navigaţie). Astfel, Coma, care a fost urmat la finiş în a cincea zi de locotenentul său, Jordi Viladoms, are un avantaj de 41 de minute faţă de următorul clasat la general, Joan Barreda Bort. Pe locul trei se află „Chaleco” Lopez, urmat de Viladoms şi Duclos.

La categoria Auto, Nani Roma a mers foarte bine la volanul maşinii sale MINI, avînd parte de o zi fără probleme şi cîştigînd a cincea etapă, cu un avantaj de peste patru minute faţă de sudafricanul Giniel De Villiers (Toyota). Americanul Robby Gordon a terminat pe locul al treilea, la 20 de minute de Roma, la volanul imensului său Hummer, dar, după problemele din primele două zile, Gordon este doar pe locul 19 în clasamentul general. După cinci etape disputate, primele patru locuri la general sunt ocupate de modele MINI, în ordinea Roma, Al-Attiyah, Terranova, Peterhansel. Locul cinci este ocupat de De Villiers.

ADVERTISEMENT
Tags:
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!