Cele mai citite

Dakar, ziua a patra: spaniolii la putere

A patra etapă a Raliului Dakar i-a avut pe piloţii spanioli în prim plan. Astfel, la categoria Moto, Juan Pedrero Garcia, fostul locotenent al lui Marc Coma, a adus o preţioasă victorie de etapă...
09.01.2014 | 12:24
Dakar, ziua a patra: spaniolii la putere
ADVERTISEMENT

A patra etapă a Raliului Dakar i-a avut pe piloţii spanioli în prim plan. Astfel, la categoria Moto, Juan Pedrero Garcia, fostul locotenent al lui Marc Coma, a adus o preţioasă victorie de etapă pentru Sherco, fiind urmat îndeproape de chileanul Chaleco Lopez (KTM), unul dintre pretendenţii principali la victorie. Marc Coma, de trei ori cîştigător al prestigiosului raliu, a ajuns pe poziţia a doua la general, cu puţin peste trei minute în spatele compatriotului spaniol Barreda Bort (Honda), care a pierdut ceva timp în această etapă, ca urmare a unei erori de navigaţie. Cyril Despres (Yamaha) pare să fi pierdut lupta pentru victorie după o problemă la sistemul electric al motocicletei sale, cauzată de supraîncălzire. Francezul, de cinci ori victorios în Dakar, se află acum pe poziţia a şasea la general, la peste 40 de minute de lider.

La categoria Auto, după o probă specială maraton de 657 km, Carlos Sainz s-a arătat a fi cel mai rapid, multiplul campion mondial de raliuri, aflat la volanul unui buggy SMG, fiind cu peste 6 minute mai rapid decît Stephane Peterhansel (MINI). Cei doi au fost urmaţi de Al-Attiyah (MINI), Villagra (MINI) şi Roma (MINI). Nani Roma pierde, astfel, şefia clasamentului general în favoarea lui Sainz.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 849. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri