News

Dalai Lama, transportat de urgență la spital! Ce probleme de sănătate are liderul spiritual

10.04.2019 | 10:46
Dalai Lama ajuns de urgență la spital!

Dalai Lama a ajuns la spital, după ce a acuzat dureri în piept. Liderul spiritual tibetan și-a făcut un control medical de urgență într-un spital din New Delhi. Starea sa de sănătate este stabilă în momentul actual, potrivit declarațiilor unuia dintre reprezentanții săi, citat marți de AFP. Ce a spus medicul care l-a tratat pe acesta și care este cauza stărilor de rău a lui Dalai Lama?

Dalai Lama, probleme de sănătate!

Dalai Lama a ajuns la spital după ce a acuzat dureri în piept. Reprezentantul în Statele Unite al călugărului budist, Ngodup Tsering, a declarat pentru AFP că liderul spiritual a zburat în cursul zilei de marți la New Delhi pentru o vizită medicală la spitalul Max, scrie Agerpres. Liderul spiritual are 83 de ani.

“Medicul ne-a spus că nu există niciun motiv de îngrijorare. Nu este atât de grav”, a afirmat Tsering fără a preciza dacă Dalai Lama a fost sau nu spitalizat pentru a putea fi tratat. Se pare că soluția pentru acesta este odihna.  Dalai Lama locuiește de 60 de ani în exil, în Dharamshala (nordul Indiei), a afirmat comisarul de poliție Santos Patial din Kangra.

Dalai Lama a fost transportat de urgență la spital!
Dalai Lama a fost transportat de urgență la spital!

Dalai Lama, de urgență la spital

„În această dimineață, sfinția sa nu s-a simțit bine și a fost transportat la New Delhi pentru investigații. Medicii l-au diagnosticat cu o infecție în piept și se află sub tratament”

, a precizat Tenzin Taklham, asistentul personal al lui Dalai Lama, conform sursei citate. China l-a catalogal pe Dalai Lama drept un separatist periculos încă din momentul în care a deținut controlul regiunii, din 1950.

Oamenii legii din Beijing au susținut faptul că au dreptul de a desemna un succesor al lui, acestea reprezentând o moștenire lăsată de împărații Chinei. Liderul tiberan a declarat, în cursul lunii trecute, că va urma să se reîncarnezee în India după ce va muri, amenințând că orice alt succesor numit de autoritățile din China nu va fi recunoscut.