Sport

Daley Blind cere decență în cazul lui Christian Eriksen: ”Lăsaţi-l în pace! Şi despre mine s-a spus la fel”

Christian Eriksen a fost aproape de o tragedie la meciul cu Finlanda de la Euro 2020, iar drama danezului l-a marcat pe Daley Blind.
20.06.2021 | 18:36
Daley Blind cere decenta in cazul lui Christian Eriksen Lasatil in pace Si despre mine sa spus la fel
ADVERTISEMENT

Fotbalistul danez s-a prăbușit pe teren înainte de finalul primei reprize și a fost nevoie să fie resuscitat pe gazon deoarece intrase în stop cardiorespirator.

Mijlocașul lui Inter a fost supus unei intervenții considerate de rutină, iar medicii i-au implantat un defibrilator cardiac.

ADVERTISEMENT

Christian Eriksen, apărat de Daley Blind

Drama prin care trece Christian Eriksen nu-i este străină lui Daley Blind, olandezul fiind diagnosticat în 2019 cu miocardită și i-a fost implantat un defibrilator cardiac care să-i regularizeze bătăile anormale ale inimii, iar el joacă din acel moment cu aparatul în piept.

”Când mi s-a întâmplat acest lucru, întreaga lume îmi spunea că sunt terminat ca jucător, că nu voi mai putea juca din nou. Uite unde sunt azi! Acesta este motivul pentru care le spun tuturor: ‘Lasă-l în pace pe Christian!’

ADVERTISEMENT

M-am simţit pregătit şi m-am simţit confortabil să mă întorc odată ce am primit undă verde de la medicii din spital şi de la personalul medical al clubului Ajax”, a declarat Blind, conform The Metro.

Olandezul afirmă că pe teren uită de frică

Fundașul olandez, care a fost coleg cu Christian Eriksen la Ajax Amsterdam în perioada 2010-2013, a vorbit despre fericirea pe care a simțit-o atunci când a putut să se întoarcă pe gazon după acel incident nefericit.

ADVERTISEMENT

”Nu a existat niciun motiv pentru care să nu mai pot juca din nou la cel mai înalt nivel. Cel mai important lucru este că trebuie să te simţi liber în capul tău. Nu mi-a fost frică.

Eram incredibil de fericit că mi s-a permis să fac din nou parte din echipă şi să mă întorc în echipă. Odată ce medicii îţi spun că eşti în regulă să joci din nou, simţi doar tensiunea şi entuziasmul de a juca, nu tensiunea fricii”, a mai spus Daley Blind.

ADVERTISEMENT

Eriksen a mers în cantonament după ce a fost externat

Fotbalistul olandez a fost titular în ambele partide jucate de ”portocala mecanică” la Euro 2020, de fiecare dată a fost schimbat în minutul 64, dar a dezvăluit că a fost cât pe ce să nu joace împotriva Ucrainei, deoarece a fost extrem de marcat de incidentul cu Eriksen.

Mijlocașul Christian Eriksen a fost externat din spital la şase zile după ce a suferit un stop cardiac în timpul meciului Danemarca – Finlanda, de la Euro 2020, iar primul lucru pe care l-a făcut a fost să îşi viziteze colegii de la naţională.

Sabrina Kvist Jensen, partenera de viață a fotbalistului danez, a oferit primele declarații după ce Eriksen a fost la un pas de moarte și a anunțat că cei doi sunt împreună acasă și au nevoie de o perioadă de liniște după cele întâmplate.

ADVERTISEMENT