Sport

Daley Blind, marcat de drama lui Christian Eriksen! Olandezul joacă la Euro 2020 cu defibrilator

Christian Eriksen a fost aproape de o tragedie la meciul cu Finalda de la Euro 2020, iar drama danezului l-a speriat pe Daley Blind.
14.06.2021 | 11:38
Daley Blind marcat de drama lui Christian Eriksen Olandezul joaca la Euro 2020 cu defibrilator
ADVERTISEMENT

Fotbalistul danez s-a prăbușit pe teren înainte de finalul primei reprize și a fost nevoie să fie resuscitat pe gazon deoarece intrase în stop cardiorespirator.

Transportat de urgență la spital, Eriksen a fost stabilizat, însă medicii sunt pesimiști în ceea ce privește o continuare a carierei sale fotbalistice.

ADVERTISEMENT

Drama lui Christian Eriksen l-a pus pe gânduri pe Daley Blind

Coleg cu Christian Eriksen la Ajax Amsterdam în perioada 2010-2013, Daley Blind a rămas cu sechele după drama trăită de mijlocașul danez, mai ales că și el se confruntă cu probleme medicale și este nevoit să joace cu un defribilator în piept.

Fotbalistul olandez a fost titular în victoria în fața Ucrainei, scor 3-2, în prima etapă din grupa C de la Euro 2020, și a stat pe teren până în minutul 64, dar a dezvăluit că a fost foarte aproape de a nu intra pe teren după ce i s-a întâmplat lui Eriksen.

ADVERTISEMENT

”A trebuit să depășesc un obstacol mental pentru a juca. Sunt mândru că am reușit. În cele din urmă, emoțiile au trecut. Evenimentele de acolo au avut un mare impact asupra mea.

Au fost lucruri pe care le-am recunoscut, iar asta a făcut ca totul să fie mult mai intens. După ce s-a aflat că este bine, asta a dat tuturor putere să joace. În ceea ce privește viitorul său, vă rog să îl lăsați în pace”, a declarat Blind la finalul întâlnirii cu Ucraina, conform goal.com.

ADVERTISEMENT

Blind s-a prăbușit pe teren în vara trecută

Și selecționerul Olandei, Frank De Boer, a dezvăluit că fundașul său a fost extrem de afectat de întâmplarea cu Eriksen: ”Pentru el n-a fost deloc ușor să trăiască din fața televizorului drama lui Christian Eriksen. A luat în calcul inclusiv să nu joace în această seară (n.r. – duminică seară). Încărcătura emoțională a fost imensă”.

Daley Blind, în vârstă de 31 de ani, a fost diagnosticat în 2019 cu miocardită și i-a fost implantat un defibrilator cardiac care să-i regularizeze bătăile anormale ale inimii, iar el joacă din acel moment cu aparatul în piept.

ADVERTISEMENT

Jucătorul olandez a dat mari emoții în vara anului trecut, atunci când la un amical cu Hertha Berlin nu s-a mai putut ține pe pcioare și s-a prăbușit pe teren. Sperietura a fost mare pentru toată lumea, dar antrenorul lui Ajax, Erik ten Hag, a liniștit lucrurile fiind vorba doar de o descărcare a defibrilatorului.

Imagini cu puternic impact emoțional au fost surprinse imediat după accidentarea îngrozitoare suferită de Christian Eriksen. În timp ce echipajele medicale executau manevrele de resuscitare, Sabrina Kvist Jensen a pătruns pe gazon și a încercat, cu lacrimi în ochi, să afle mai multe detalii despre starea iubitului său.

Fost medic al unor formații de top din Premier League, precum Arsenal Londra sau West Ham United, englezul Gary Lewin a analizat intervenția de la Copenhaga și a dat verdictul: ”A fost rapidă și eficientă”.

ADVERTISEMENT