Fotbal international

Daley Blind s-a prăbușit pe teren în timpul meciului Ajax – Hertha Berlin. Care este boala de care suferă jucătorul. Video

26.08.2020 | 11:50
Daley Blind sa prabusit pe teren in timpul meciului Ajax  Hertha Berlin Care este boala de care sufera jucatorul Video
ADVERTISEMENT

Daley Blind (30 de ani, fundaș central), unul dintre jucătorii de bază ai lui Ajax Amsterdam, a căzut pe teren în timpul unui joc amical. El a primit la sfârșitul anului trecut dignosticul de miocardită.

Cu 11 minute înainte de finalul jocului cu Herta Berlin (1-0), jucătorul nu s-a mai putut ține pe picioare, colegii săi au cerut imediat intervenția medicilor echipei.

ADVERTISEMENT

„Au fost probleme cu defibrilatorul lui Blind, care s-a descărcat. Acum, problema s-a rezolvat și se simte mai bine. Vom face mai multe cercetări despre asta”, a spus Erk Ten Hag, antrenorul lui Ajax, la sfârșitul meciului.

Miocardita îi poate pune în pericol cariera

La sfârșitul anului 2019, Blind, fost jucător al celor de la Manchester United, a primit diagnosticul de miocardită și s-a spus că acesta îi poate pune în pericol cariera. Boala înseamnă o inflamație a mușchiului inimii.

ADVERTISEMENT

Fotbalistul a simțit că amețește în jocul din Liga Campionilor contra Valenciei, din 10 decembrie 2019, apoi a făcut un control, unde a aflat că are miocardită. Fotbalistului i s-a implantat un defibrilator cardiac care să-i regularizeze bătăile anormale ale inimii.

Daley Blind este cotat de către site-urile de specialitate la 20 de milioane de euro. Jucătorul a fost desemnat în 2014 fotbalistul anului în Olanda.

ADVERTISEMENT

Palmaresul jucătorului de la Ajax Amsterdam

El are în palmares o Cupă a Angliei cu Manchester United. De asemenea a mai câștigat o Cupă a Ligii, o Supercupă și Europa League.

Cu Ajax Amsterdam a câștigat cinci titluri ale Olandei, o Cupă și două Supercupe. În cariera sa, jucătorul a evoluat pentru Ajax Amsterdam, Manchester United și FC Groningen.

ADVERTISEMENT

20 de jocuri a bifat în campionat în sezonul 2019-2020 pentru Ajax și nu a reușit să marcheze niciun gol. Jucătorul mai are două jocuri în Cupa Olandei și 11 în cupele europene.

ADVERTISEMENT