Life

Dalida din Las Fierbinţi, mărturisiri inedite. Cum o strigă cei din familie

06.08.2020 | 12:02
Dalida din Las Fierbinti marturisiri inedite Cum o striga cei din familie
ADVERTISEMENT

Ecaterina Ladin, actrița care dă viață personajului Dalida din Las Fierbinți, s-a născut la Chișinău, ea fiind mezina familiei. Era răsfățată și iubită de toată lumea, iar frații mai mari i-au spus Tincuța, încă de la naștere.

Tincuța i-a rămas numele și azi, cel puțin pentru cei apropiați. În buletin, însă, este Ecaterina, nu pentru că tatăl nu ar fi vrut să o treacă Tincuța, ci pentru că nu avea voie la acea vreme.

ADVERTISEMENT

La 17 ani a plecat la București cu un mare vis în suflet: să devină actriță, meserie de care a fost atrasă de când era doar un țânc de copil. Așa a intrat la Facultatea de Teatru și Film, iar azi se bucură de mare succes.

Cum i se spune Dalidei din Las Fierbinți în familie

Ecaterina sau Tincuța cum îi spun apropiații a copilărit în curtea Teatrului ,,Luceafărul“ din Chişinău. Acela a fost primul ei contact cu teatrul și tot acolo s-a născut și pasiunea pentru artă.

ADVERTISEMENT

Multe jucării n-a avut, dar recuzita spectacolelor îi era la îndemână. Așa se juca Tincuța și așa și-a dat seama că tot ceea ce avea să facă în viață se va lega de teatru. Nu exista o altă variantă.

“În noaptea în care am venit eu pe lume, fraţii mei au văzut filmul ,,Iancu Jianu haiducul“, unde personajul principal se numea Tincuţa. Fraţii mei i-au scris o scrisoare mamei, care era în spital, şi i-au zis: ,,Mulţumim pentru Tincuţa!“.

ADVERTISEMENT

Tata când a vrut să mi facă certificatul de naştere şi să mă treacă aşa în acte nu a fost lăsat, pentru că pe atunci Moldova era în Uniunea Sovietică, şi i au zis că nu-i dau voie, pentru că e un nume românesc.

Aşa că m-a scris în certificat Ecaterina, dar Tincuţa am rămas pentru toată lumea”, a povestit Ecaterina Ladin pentru clickpentrufemei.ro

ADVERTISEMENT