Dâmbovița, al doilea județ unde masca de protecție ar putea să devină obligatorie în spații deschise! Anunț oficial al autorităților

Alexandru Năstase   
în HotNews
28/07/2020, 16:22
Dâmbovița, al doilea județ unde masca de protecție ar putea să devină obligatorie în spații deschise! Anunț oficial al autorităților GALERIE FOTO
Maștile de protecție ar putea să devină obligatorii în Dâmbovița chiar și în spațiile deschise! Sursa foto - ANDREEA ALEXANDRU / MEDIAFAX FOTO

Dâmbovița este la un pas să devină al doilea județ unde masca de protecție ar putea să devină obligatorie în spații deschise!

Anunțul a fost făcut chiar de prefectul Aurelian Popa care a precizat că ar vrea ca oamenii să poarte măștile în piețe, târguri si oboarele din judet.

Trebuie specificat că dacă această măsură va fi adoptata, ea va intra in vigoare chiar din data de 30 iulie, conform Institutiei Prefectului.

Maștile de protecție ar putea să devină obligatorii în Dâmbovița chiar și în spațiile deschise!

“Luand in considerare faptul ca situatia epidemiologica din judetul Dambovita, generata de coronavirusul SARS-CoV-2, care a dus la inregistrarea unui numar extrem de mare de cazuri,(…)

(…) fiind un risc epidemiologic ridicat, in circumstante de nerespectare a masurilor legale in vigoare, prefectul judetului Dambovita a supus dezbaterii astazi (…)

(…) un proiect de hotarare a Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta Dambovita prin care se propune extinderea obligativitatii purtarii mastii si in spatiile publice deschise in care sunt organizate piete, targuri sau oboare”, precizeaza sursa citata.

Mai mult de atât, propunerea vizeaza obligativitatea purtarii atat a mastii de protectie, cat si a manusilor de catre comerciantii care desfasoara de activitati in spatiile mentionate.

Documentul va fi discutat in sedinta de miercuri a Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta Dambovita. “Precizam ca, pana la acest moment, masura de inchidere a pietelor sau a targurilor este un scenariu de lucru asupra caruia Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta Dambovita urmeaza sa se pronunte (…)

(….) dupa ce vor fi analizate rezultatele primelor masuri, acestea fiind luate gradual”, mai spun cei de la Prefectura Dambovita.

 

 

Închide ×