Life

Damian Drăghici, cel mai sincer interviu. Ce spune artistul despre pandemie

16.11.2020 | 12:42
Damian Draghici cel mai sincer interviu Ce spune artistul despre pandemie
Damian Drăghici, cel mai sincer interviu. Ce spune artistul despre pandemie. Sursa foto: Instagram.com
ADVERTISEMENT

Damian Drăghici a acordat recent cel mai sincer interviu pentru cariera sa muzicală, dar și despre cum l-a afectat pandemia de coronavirus. Celebrul naist a mărturisit că în perioada de izolare a ales un loc în care oamenii fug în fiecare zi.

Cântărețul a impresionat o lume întreagă după ce a cântat la nai de la propriul balcon, reușind în acest fel să ajungă la inimile oamenilor într-o vreme greu încercată. Artistul de 39 de ani a dezvăluit în cadrul unei interviu acordat în emisiunea „Rețeaua de idoli” de la TVR 2 că nu ar mai alege această meserie în viața viitoare.

ADVERTISEMENT

Muzicianul de etnie romă cântă la numeroase instrumente muzicale și a urcat pe scene importante din întreaga lume, însă spune că în viața următoare ar dori o meserie nobilă. Mai exact, Damian Drăghici ar vrea să fie doctor pentru că pasiunea pentru muzică i-a fost „impusă”.

Damian Drăghici, interviu fără perdea despre pandemie și copilărie

„Cred că în perioada pandemiei am ajuns într-un loc în care fugim de noi în fiecare zi – de asta divorțuri, separări. 

ADVERTISEMENT

În următoarea viață, dacă ar fi să mă întorc și să îmi aleg o meserie nobilă, aș vrea să fiu doctor. Nu există lucru mai nobil… aparent, artiștii se dăruiesc altora, dar noi suntem egoiști. 

Îmi spunea cineva că Pleșu a ascultat Romica Puceanu, multă lume a ascultat muzică lăutărească veche. Noi o știm, cei din altă generație…”, a declarat Damian Drăghici în emisiunea moderată de Irina Păcurariu, informează libertatea.ro.

ADVERTISEMENT

Interpretul este un nume cunoscut în muzica internațională, ridicând săli întregi în picioare prin intermediul naiului său. Cântărețul provine dintr-o familie de artiști, învățând să cânte la diferite instrumente încă de la vârsta de 3 ani, oprindu-se în cele din urmă la nai.

„Realitatea este, și nu o spun pentru că nu sunt recunoscător în fața lui Dumnezeu, nu am ales eu asta. Mi-a fost impusă pentru că la 3 ani am început să cânt la țambal și am devenit foarte bun și m-am plictisit. După care am trecut la pian. 

ADVERTISEMENT

Foarte bun, m-am plictisit. La 6 ani am început să cânt la contrabas, la 7 la tobe, am trecut pe la vreo 6 instrumente până la 10 ani când a zis tata «Hai, fă, să-l ducem la Damian că e fratele meu, măcar așa naiul îl ia și îl bagă în geantă». Și am rămas cu el în geantă”, a mai spus artistul.

Damian Drăghici: ”Pe tata nu l-am făcut niciodată fericit”

Artist complex și un nume celebru în muzică, Damian Drăghici a mărturisit că a avut o copilărie extrem de grea, motiv pentru care la 18 ani a fugit din țară prin Iugoslavia, ajungând să cânte pe străzile din Grecia. Ulterior, i s-a oferit o bursă integrală la Colegiul de Muzică Berklee din Boston.

Naistul susține că familia nu l-a susținut niciodată, tatăl său reproșându-i adesea că nu este bun în ceea ce face. Acest lucru l-a urmărit întreaga viață, Damian Drăghici precizând că vorbele l-au marcat profund ajungând chiar să creadă că nu a făcut nimic remarcabil.

„Bunicii m-au crescut. Pe mama am cunoscut-o acum un an, iar pe tata nu cred că l-am făcut niciodată fericit, nu l-am mulțumit, în general, nimeni în familie nu e mândru de mine, lucru care m-a deranjat și de asta nu m-am oprit să încerc să dovedesc. 

Întotdeauna mă gândesc că nu am făcut nimic în viață, mi s-a spus întotdeauna n-o să faci nimic, o să te bată râsul… Când ți se spune că nu o să faci nimic, sunt vorbe pe care ți le spui, mai târziu, tu”, a completat Damian Drăghici în emisiunea de la TVR 2.

ADVERTISEMENT
Tags:
„Ai bani”. Cristi Borcea l-a impresionat pe Mourinho cu suma pe care a...
„Ai bani”. Cristi Borcea l-a impresionat pe Mourinho cu suma pe care a cheltuit-o la dineul Generației de Aur
Udrea comentează cazul Coldea: Stăpânul Cătușelor iese pe ușa DNA. Sper că va...
Udrea comentează cazul Coldea: Stăpânul Cătușelor iese pe ușa DNA. Sper că va duce și la căderea lui Kovesi
EXCLUSIV „Dintre foștii colegi, Popescu are caracterul cel mai josnic. Îl interesează doar...
EXCLUSIV „Dintre foștii colegi, Popescu are caracterul cel mai josnic. Îl interesează doar banii!”. Atac devastator la adresa ”Baciului” înainte de meciul Generației de Aur
Dosarul Coldea-Dumbravă. În ce două dosare celebre ar fi intervenit foștii șefi din...
Dosarul Coldea-Dumbravă. În ce două dosare celebre ar fi intervenit foștii șefi din SRI
Cu ce se poate ocupa fiul Romaniţei Iovan, la doar 17 ani: La...
Cu ce se poate ocupa fiul Romaniţei Iovan, la doar 17 ani: La 2-3 dimineața, mi-a venit ideea. M-am băgat în ceva greu
O mai ții minte pe Lola de la Gospodar fără pereche? Uluitor cât...
O mai ții minte pe Lola de la Gospodar fără pereche? Uluitor cât de mult s-a schimbat Alexandra Mitruț, e de nerecunoscut
DECIZIE privind RECALCULAREA PENSIILOR. Ministrul Muncii a ANUNȚAT: PENSIONARII ADUC ACTELE
DECIZIE privind RECALCULAREA PENSIILOR. Ministrul Muncii a ANUNȚAT: PENSIONARII ADUC ACTELE
Cine este românul arestat pentru că ar fi spionat în favoarea Rusiei. Bărbatul...
Cine este românul arestat pentru că ar fi spionat în favoarea Rusiei. Bărbatul voia sa candideze pentru funcția de primar
Scandalul Coldea, văzut de Traian Băsescu: Un infractor pensionar
Scandalul Coldea, văzut de Traian Băsescu: Un infractor pensionar
Doliu în Generaţia de Aur la câteva ore după meciul de retragere. Anunţul...
Doliu în Generaţia de Aur la câteva ore după meciul de retragere. Anunţul trist, în urmă cu puţin timp
„S-a ținut Poliția după mine, cu girofar”. Miodrag Belodedici a rămas fără permisul...
„S-a ținut Poliția după mine, cu girofar”. Miodrag Belodedici a rămas fără permisul auto după meciul Generației de Aur
Mara Bănică, acuzații dure la adresa familiei lui Culiță Sterp: „Am văzut-o pe...
Mara Bănică, acuzații dure la adresa familiei lui Culiță Sterp: „Am văzut-o pe mama acestor Sterpi la Măruță. A crescut niște animale”