Damjan Djokovic, interviu în Italia înainte de AS Roma – CFR Cluj: “Dan Petrescu e o legendă vie”

Bogdan Ciutacu   
în Europa League
05/11/2020, 15:46
Damjan Djokovic, interviu în Italia înainte de AS Roma – CFR Cluj: “Dan Petrescu e o legendă vie”
Damjan Djokovic, interviu pentru tuttomercatoweb: "Dan Petrescu e o legenda vie"

Damjan Djokovic a vorbit pentru presa din Italia despre meciul cu AS Roma, pe care o consideră favorită clară în partida din această seară. Mijlocașul lui CFR Cluj a analizat meciul cu “romanii” și consideră că italienii au rezerve comparabile ca valoare cu titularii obișnuiți.

E pentru a treia oară când CFR Cluj va juca pe Olimpico împotriva lui AS Roma, iar între cele două echipe există o egalitate perfectă: ambele echipe câștigând cu 201, precendentele două întâlniri.

În 2008, CFR Cluj a câștigat la primul meci din Champions League, după un meci incredibil reușit de Emanuel Culio, în timp ce în 2010, AS Roma i-a învins pe clujeni în grupele Europa League.

Damjan Djokovic a mai jucat la Cesena și Bologna și a declarat pentru tuttomercatoweb:La AS Roma, rezervele sunt la nivelul titularilor”

Mijlocașul central al lui CFR Cluj a vorbit pentru jurnaliștii de la tuttomercatoweb despre meciul de pe Olimpico și a dezvăluit faptul că CFR va fi extrem de prudentă, ținând cont de absențele din defensiva campioanei României: “Vom închide jocul mai mult decât de obicei, având în vedere calitățile fotbaliștilor români pe ultimii 30 de metri. Suntem conștienți că întâlnim o echipă puternică, care e în ascesiune”, a spus Damjan Djokovic pentru tuttomercatoweb.

Jucătorul croat e conștient că CFR Cluj nu are nimic de pierdut, iar statutul de echipă care pleacă cu șansa a doua le vine ca o mănușă fotbaliștilor lui Dan Petrescu: Pentru noi va fi o provocare, plecăm cu șansa a doua, dar nu știe niciodată, mai ales că Fonseca (antrenorul lui AS Roma) a reușit în Europa să facă echipa să revină după ce a fost condusă”, a declarat Damjan pentru italieni.

Djokovic a amintit și experiența pe care o au jucătorii CFR-ului, fiind o echipă cu o medie de vârstă de 29,4 ani: “Avem o echipă cu o medie de vârstă ridicată, de obicei știm să ne apărăm bine și profităm de fiecare oportunitate în ofensivă. Cu Dan Petrescu echipa a câștigat trei campionate consecutive”

Damjan Djokovic i-a făcut o super caracterizare lui Dan Petrescu: “În România este o legendă vie”

Jucătorul de 30 de ani al lui CFR Cluj a fost inevitabil întrebat de italieni și despre Dan Petrescu, pentru care a avut numai cuvinte frumoase:“În România este o legendă vie. E un antrenor foarte atent la detalii și care știe să ne motiveze foarte bine. Datorită mentalității sale am înțeles ce trebuie să facem să câștigăm, iar rezultatele se văd”, a declarat fostul jucător al lui Cesena și Bologna pentru tuttomercatoweb.

Puțini știu faptul că Damjan Djokovic a ajuns la CFR Cluj în 2013, sub formă de împrumut din Italia, unde a jucat printre altele la Monza, Cesena și Bologna, atât în Serie A, cât și în Serie B, având 70 de meciuri în Italia și 12 goluri marcate.

Pentru CFR Cluj a jucat 27 de meciuri în 2013 și apoi a fost împrumutat la Livorno și Ajaccio, după care a mai trecut pe la Spezia și Rijeka, de unde s-a întors din nou la CFR din postura de jucător liber de contract. Damjan Djokovic va juca cu AS Roma meciul cu numărul 101 în tricoul lui CFR Cluj, pentru care a înscris și 11 goluri.

Închide ×