Fotbal intern

Dan Alexa vrea în Liga 1 cu Missi, Kanda şi Gassama! Numele reale, imposibil de pronunţat

Dan Alexa forţează promovarea din Liga 1 cu trei jucători cu nume imposibile. Cum îi cheamă pe cei trei şi cum le spune Alexa la antrenamente.
17.11.2017 | 21:25
Dan Alexa vrea in Liga 1 cu Missi Kanda si Gassama Numele reale imposibil de pronuntat
ADVERTISEMENT

Baudouin Tshitungi Dieudonne Kanda, Gaetan Missi Mezu Kouakou şi Aboubacar Gassama! Acestea sunt printre cele mai inedite nume din fotbalul românesc şi fac parte din aceeaşi echipă!

Cu cei trei jucători de culoare, un fundaş, un mijlocaş şi un atacant, Dan Alexa vrea să aducă prima promovare din istorie la Călăraşi. Pentru asta, antrenorul primeşte sprijin total din partea celor cu putere de decizie din oraş.

ADVERTISEMENT

“Ceea ce mi dă linişte este că la Călăraşi pot să-mi fac meseria aşa cum îmi doresc, fac ce vreau din punct de vedere al strategiei şi mă bucur că rezultatele apar. Aici lumea sprijină echipa, toţi iubesc fotbalul: primarul, preşedintele Consiliului Judeţean –el fiind şi omul care m-a convins să vin la Călăraşi. Nu mă gândesc sub nici o formă să plec de aici în momentul acesta”, a precizat Alexa.

La momentul venirii tehnicianului, echipa avea mari probleme, aşa că a fost nevoie de transferuri. Iar Alexa este mulţumit de lotul pe care-l are acum la dispoziţie: “Îmi doresc foarte mult să promovăm, acum suntem în grafic, dar mai e mult până la finalul sezonului şi avem de muncit, avem nevoie de victorii. Jocul ne dă încredere, dar greul de abia acum începe. Am în echipă cinci şase fotbalişti care pot juca liniştiţi la Liga1”, a precizat antrenorul.

ADVERTISEMENT

Dan Alexa pariază pe trei jucători de culoare la Călăraşi

Printre fotbaliştii are s-au evidenţiat în acest sezon se numără şi cei trei jucători de culoare din lot, sportivi care au ridicat nivelul valoric al celor de la Călăraşi.

Cu Kanda, Missi şi Gassama, Dunărea a ajuns la un singur punct în spatele liderului Hermannstadt. Echipa e neînvinsă în campionat din august, de la instalarea lui Alexa!

ADVERTISEMENT

Mijlocaşul Kanda are 24 de ani şi e de cinci sezoane la Dunărea Călăraşi. El e primul jucător de culoare din istoria echipelor naţionale ale României! Acum nouă ani a jucat în selecţionata sub 15 ani. Este născut la Bucureşti, din tată congolez şi mama româncă. “Eu sper în continuare să ajung la echipa naţională a României. Dacă mă ajută parcursul echipei şi vom ajunge în Liga I, iar evoluţiile vor fi mai bune, poate voi fi din nou în vizorul echipei naţionale“, a punctat Kanda.

Kanda şi-a făcut deja planul pentru primul sezon al Dunării în Liga 1 şi vede un duel cu favoritul său:„ Visul meu este să joc împotriva celor de la FCSB, a lui Alibec, în special, idolul meu, de departe cel mai valoros jucător”.

ADVERTISEMENT

Atacantul de la FCSB are un mic fan club la Călăraşi, şi atacantul Missi Mezu (21 de ani) fiind fascinat de execuţiile lui Denis. “Îl apreciez enorm pe Alibec, este puternic şi se mişcă foarte repede”.

Venit la Călăraşi în septembrie, fundaşul central Gassama a completat trioul de culoare. El are 23 de ani, este născut în Franţa şi cea mai mare temere a lui vizavi de România a fost frigul.

“Înainte să vin am vorbit cu Missi Mizu pe reţelele de socializare şi mi-a spus că totul e bine aici. În prima mea săptămână a fost ok vremea, acum aştept să vedem ce se va întâmpla când vine zăpada”, a precizat fundaşul.

ADVERTISEMENT