Fotbal intern

Dan Alexa, atac la conducerea Rapidului: “Demiterea mea şi a lui Burcă au fost decizii populiste, pentru galerie”

13.08.2020 | 12:45
Dan Alexa atac la conducerea Rapidului Demiterea mea si a lui Burca au fost decizii populiste pentru galerie
ADVERTISEMENT

Rapid nu a reuşit să obţină revenirea în prima divizie, deşi a participat la play-off-ul de promovare din Liga 2. Echipa preluată la începutul pandemiei de antrenorul Dan Alexa a terminat pe locul 5, ratând şi ocazia de a juca barajul cu ocupanta ultimului loc din Liga 1.

În play-off, Rapid a reuşit o singură victorie, în penultima dintre cele cinci runde, la Arad, în faţa liderului UTA, rezultat care îi conferea şanse ca în ultima etapă, în cazul unui succes acasă cu Turris Turnu Măgurele, să obţină măcar biletele pentru baraj. Însă giuleştenii au scos doar un 1-1 şi acela în ultima secundă, în minutul 90+7, gol care nu mai conta, dar care le-a promovat braţ la braţ pe UTA şi FC Argeş şi a produs imensa dramă la Turnu Măgurele, căzută de pe locul 2, promovabil direct, pe poziţia a patra.

ADVERTISEMENT

În celelate partide, Rapid a mai făcut 0-0 la Ploieşti, cu Petrolul şi la Mioveni şi a pierdut acasă, în ultimul minut, 1-2 cu Argeş Piteşti. Evident, ratarea promovării a adus multă supărare în rândul suporterilor, iar conducerea clubului, respectiv principalul acţionar Victor Angelescu, a decis demiterea factorilor vinovaţi în opinia sa, respectiv antrenorul Dan Alexa şi preşedintele Ovidiu Burcă.

Dan Alexa îl acuză pe principalul finanţator al Rapidului

Dan Alexa a venit la microfonul GSP Live şi a vorbit pe larg despre felul în care au fost luate aceste decizii, cu caracter populist şi ce crede el despre numirea noului antrenor în persoana lui Adrian Iencsi.

ADVERTISEMENT

„S-au luat decizii populiste pentru a liniști galeria. A fost o decizie greșită, Ovidiu Burcă era un profesionist. Ca implicare și ca profesionalism, a fost foarte dedicat. Venea dimineața, pleca seara. Au fost decizii populiste. Cu antrenorul Iencsi la fel, tot o decizie luată pentru liniște. Îl cunosc pe Iencsi, să dea Dumnezeu să promoveze.

A explicat de ce s-a renunţat şi la colaborarea cu Florin Manea

Referitor la Florin Manea, decizia de a fi demis a fost a lui Victor Angelescu, nu a lui Pancu. Nici ei n-au avut o relație bună. Când ești la o căruță, toată lumea trebuie să tragă la aceeași căruță. Au fost niște orgolii de copii”.

ADVERTISEMENT

Dan Alexa l-a atacat direct pe principalul finanaţator la numai 36 de ani, Victor Angelescu:

Angelescu a fost câteva luni patron la Sportul Snagov

„Victor Angelescu e nebun după fotbal. Se implică la transferuri, dar pe unele le-a greșit. Multe sunt proaste. E foarte important să-și asume asta. Angelescu să nu confunde Snagov cu Rapid. Aici e presiune mare, lumea așteaptă rezultate”. În 2018 Angelescu a preluat pe Sportul Snagov, dar a renunţat după câteva luni.

Cel supranumit Chirurgul a fost deranjat de faptul că Angelescu a spus că nu contează câte promovări ai reuşit până acum, important e ce faci doar în acest moment şi i-a replicat:

ADVERTISEMENT

Alexa, deranjat că a fost judecat după numai cinci meciuri

„M-a deranjat foarte mult declarația lui Victor Angelescu, că «nu contează CV-ul și că nu joacă trecutul». Două dintre promovările mele au venit atunci când am antrenat mininum 30 de meciuri. Promovările mele au venit atunci când am antrenat mai mult timp.

Nu am promovat acum, dar nu vreau nici să apară răutăți. Mă așteptam să gândească altfel Angelescu. N-a fost corectă acea declarație”

ADVERTISEMENT