Fotbal intern

Cum s-a încercat înlăturarea lui Dan Alexa de la Concordia. “Ca antrenor este crunt să constaţi că echipele de Liga 2 au investit mai mult!”

UPDATE. Dan Alexa a ţinut să mai facă câteva precizări în ceea ce priveşte plecarea lui de la Concordia Chiajna. Fostul antrenor al formaţiei din Ilfov este sigur că oficialii formaţiei vor...
19.07.2017 | 11:40
Cum sa incercat inlaturarea lui Dan Alexa de la Concordia Ca antrenor este crunt sa constati ca echipele de Liga 2 au investit mai mult
ADVERTISEMENT

UPDATE. Dan Alexa a ţinut să mai facă câteva precizări în ceea ce priveşte plecarea lui de la Concordia Chiajna. Fostul antrenor al formaţiei din Ilfov este sigur că oficialii formaţiei vor face mai multe transferuri pentru următorul tehnician care va ajunge pe banca echipei din Chiajna.

Mai mult, Dan Alexa trage un semnal de alarmă în ceea ce priveşte viitorul echipei Concordia Chiajna.

ADVERTISEMENT

“În lumina ultimelor evenimente înâmplate aş vrea să clarificăm câteva lucruri care mi se par esenţiale.

De când am semnat cu Concordia, am făcut-o pentru că mi s-a lăsat impresia că, aici, fotbalul a primit dreptul de a deveni calapod existenţial pentru oamenii care conduc această echipă. Gluma a durat până acum câteva zile, când un şir de evenimente neaşteptate a pus capăt iluziei că la Chiajna chiar se doreşte performanţă. Am ajuns la concluzia că nouă românilor ne place prea mult fotbalul inexistent şi aparent imaginativ. Ne dorim să progresăm, dar căutăm progresul fără să-l îmbunăm prin muncă, investiţii, răbdare şi organizare.

ADVERTISEMENT

Concordia Chiajna a luptat cu Dan Alexa pe bancă până la epuizare în sezonul trecut şi a reuşit să se salveze miraculos de la retrogradare. Nu pot să fiu ca antrenor mai fericit de dedicaţia şi pasiunea de care au dat dovada băieţii mei, pentru care mi-aş scoate în fiecare zi pălăria. Îmi doresc ca oamenii din conducere să realizeze că fără investiţii nu poţi face performanţa! Probabil acum Concordia Chiajna va semna pe bandă rulantă jucători …

Un club care-şi lasă jucătorii să se pregătească doar pe teren sintetitc, cauzându-le uriaşe probleme la genunchi….nu poate face performanţă. Acelaşi club care, din păcate, ne-a adus în postura de a strânge jucătorii de acasă, cu o oră înainte de meciurile oficiale… nu poate face performanţă! Asta dincolo de obişnuitele probleme financiare pe care multe cluburi le au… şi de lipsa masivă de investiţii din vară pentru întărirea lotului. Ca antrenor este crunt să constaţi că echipe de liga secundă din România au investit mai mult decât echipa ta, care teoretic îşi propune să facă performanţă în acest an! Este inadmisibil să începi sezonul competiţional fără jucători pe fiecare poziţie, la fel cum este intolerabil să începi campionatul cu un lot chiar mai slab decât anul trecut în ciuda promisiunilor făcute…. probabil acesta este un semnal de alarmă tras de mine şi conducerea va remedia aceste probleme. Este păcat sa dispară şi Concordia Chiajna din primul eşalon.

ADVERTISEMENT

Am aşteptat să se întoarcă preşedintele Cristi Tănase în ţara pentru a avea o ultimă discuţie înainte de a mi prezinta demisia. Îi mulţumesc pentru susţinere şi pentru faptul că m-a rugat să nu demisionez. Nimic nu m-a mai întors din drum. Faptul că noi antrenorii am ajuns să ne facem meseria în genunchi, am ajuns să suportăm cele mai mari compromisuri, mă face să-mi pun zeci de întrebari… ce se va întâmplă cu fotbalul nostru ?

Eu rămân Dan Alexa şi cu Concordia Chiajna şi fără Concordia Chiajna! În CV-ul meu am deja prea multe echipe unde am luptat şi am făcut performanţă fără niciun ban. Ceea ce pare să fie un adevărat sindrom, mai ales dacă ţin cont de faptul că la alte echipe am adus chiar eu bani de acasă şi am reuşit imposibilul!

ADVERTISEMENT

Indubitabil, acest tip de climat nu este însă un mediu propice performanţei, iar acest delir general nu poate continua la nesfârşit, decât dacă fotbalul românesc îşi propune cu adevărat să se autodistrugă! Valoarea mea ca antrenor scade dacă voi continua să închid ochii, la fel cum valoarea jucătorilor mei scade, în condiţiile în care la mijloc nu există interese comune şi investiţii pe măsură! Pot tolera multe, dar sunt prea pasionat de profesia mea şi prea fidel principiilor şi jucătorilor mei, ca să pot accepta ideea că o echipă frumoasă poate fi distrusă cu buna ştiinţă !
Baftă Concordia Chiajna!

Dan Alexa”, apare pe pagina de Facebook a lui Dan Alexa.

Mai mult, oficialii formaţiei Concordia Chiajna pregătesc numirea lui Vasile Miriuţă pe banca ilfovenilor, iar cele două părţi se aflau în negocieri de dinainte ca Dan Alexa să decidă să îşi depună demisia. Asta nu e tot! Conducerea echipei din Chiajna va anunţa şi alte cinci transferuri după oficializarea acordului cu Miriuţă.

……………………………………..

Dan Alexa DEMIS Chiajna. UPDATE Ora 21:50. Dan Alexa a făcut primele declaraţii după ce a părăsit Concordia Chiajna spunând că şi-a strâns mâna cu primarul Minea şi nu era nevoie de circul din ultimele zile: 

“Am reziliat amiabil, a fost o decizie normală a mea. Le mulţumesc domnului Minea şi domnului Tănase. S-au întâmplat nişte lucruri peste care nu pot să trec. A recunoscut şi domnul Minea că a anulat campionatul. Eram hotărât de săptămâna trecută, dar am aşteptat. Pentru binele Chiajnei, a fost mai bine aşa. Pot să înţeleg problemele financiare, neplata salariilor, dar atunci când nu pot să îmi fac programul de antrenament, asta nu pot să înţeleg.

Tot ce se întâmplă la Chiajna, se datorează domnului Minea. Dar, una-i una, alta-i alta. Dânsul mi-a motivat că vrea să schimbe ceva, pe modelul englezesc. Cânu a ieşit la pauză şi m-a întrebat cum putem juca pe un asemenea teren. La nivelul sinteticului sunt 60 de grade Celsius.

La Chiajna sunt condiţii foarte bune. Salariile sunt la zi sau o lună întârziere maximum. A ieşit un circ care nu-şi avea rostul. M-am înţeles şi la capitolul financiar, totul este în regulă. S-a negociat cu foarte mulţi jucători. Ştiam că trebuie să ne întărim. Cristi Tănase a negociat cu mulţi care au plecat pe salarii mai mici la alte echipe.

Din păcate, în acest moment lotul este mai slab decât a fost anul trecut. Toate echipele au antrenori. Merg acasă acum“, a spus Alexa la un post de televiziune.


Dan Alexa DEMIS Chiajna. UPDATE Ora 15:40. Cooncordia a făcut anunţul oficial cu privire la despărţirea de Alexa: CS Concordia Chiajna şi tehnicianul Dan Alexa au reziliat pe cale amiabilă contractul dintre părţi. Îi mulţumim tînărului antrenor pentru tot efortul depus la cârma “Vulturilor” şi îi urăm mult succes în continuare, în carieră. Alături de Dan Alexa, a părăsit, astăzi, gruparea noastră şi antrenorul secund Constantin Ilie. Şi acestuia îi mulţumim pentru colaborare şi îi dorim mult succes în provocările următoare.”

Dan Alexa DEMIS Chiajna. UPDATE Ora 15:00. Costel Ilie şi Dan Alexa au ajuns la un acord cu şefii Concordiei Chiajna pentru rezilierea de comun acord a contractelor. “Nu mai sunt datorii, totul e pus la punct, acum se fac actele de reziliere”, a dezvăluit Costel Ilie pentru FANATIK.RO

Dan Alexa a ajuns la un acord pentru rezilierea de comun acord a contractului cu Concordia Chiajna, negocierile finale urmând a avea loc marţi. Mircea Minea îl vrea antrenor pe  Eugen Neagoe, iar pentru funcţia de preşedinte se află în discuţii cu Florin Prunea.  Cristi Tănase va rămâne în orgranigrama clubului, dar va avea doar prerogrative administrative.

Dan Alexa DEMIS Chiajna. CITEŞTE AICI CUM EXPLICĂ MINEA HAOSUL DE LA ECHIPĂ

INCREDIBIL! Dan Alexa este la un pas de a fi dat afară de la Concordia Chiajna, la doar 3 săptămâni după ce a semnat prelungirea contractului!  Antrenorul alb-verzilor a răbufnit după meciul pierdut sâmbătă, pe teren propriu, scor 0-1, cu ACS Poli Timişoara şi a criticat conducerea clubului.

UPDATE. Dan Alexa a fost de chemat de urgenţă la sediul clubului de primarul Mircea Minea şi preşedintele Cristi Tănase. 

……………………………………………………………………………………………………………………

Dan Alexa DEMIS Chiajna. UPDATE Ora 17:00 / Sursele FANATIK.RO au dezvăluit că Mircea Minea i-a dat un ultimatum lui Dan Alexa, însă soarta tehnicianului care a salvat miraculos echipa de la retrogradare în sezonul precedent este ca şi pecetluită. Primarul Chiajnei a luat deja legătura cu Leo Grozavu, fostul antrenor al Botoşaniului, căuia i-a propus să preia funcţia de antrenor al Concordiei!

Ştirea iniţială:

“Ce trebuia să facem în această vară, n-am făcut. Trebuia să aducem şi noi jucători, să ne întărim. Ne exprimăm mai rău decât anul trecut. Au fost şi evenimente mai puţin plăcute în această săptămână. Mulţi oameni care nu se pricep la fotbal încearcă să se implice. Mă aşteptam ca Timişoara să câştige.”

Dan Alexa, DEMIS de la Chiajna după un meci!?

“E inadmisibil să începi campionatul fără fundaşi laterali în lot. Dacă nu se schimbă nimic, Chiajna se va lupta la retrogradare. Dacă se juca trei zile, nu dădeam gol. Nu trebuie să fii specialist să vezi asta. Noi faţă de anul trecut în primul ”11” au intrat doar doi jucători noi. E un semnal de alarmă!“, a spus tehnicianul la finalul jocului.

FANATIK.RO a aflat că primarul Mircea Minea abia aştepta o reacţie de acest gen a lui Alexa, pentru a-l îndepărta de la echipă. Astfel, Consiliul Director al Concordiei a fost convocat de urgenţă de edilul Chiajnei şi sunt şanse foarte mari ca Dan Alexa să fie dat afară chiar duminică, după un singur meci din noul sezon!

Antrenorul, victima scandalului Minea-Tănase

Cum este posibil însă ca după un singur meci să demiţi antrenorul care tocmai îşi prelungise înţelegerea în urmă cu doar 3 săptămâni?

Surse apropiate clubului din Chiajna au dezvăluit pentru FANATIK.RO faptul că demiterea lui Alexa este doar o chestiune de ore. Şi asta nu pentru că Minea e nemulţumit de antrenorul Dan Alexa, care a salvat Chiajna sezonul trecut de la retrogradare, când nimeni nu le mai dădea nicio şansă ilfovenilor, ci pentru că tehnicianul care a promovat cu Rapid şi Timişoara este victima unui război intern halucinant!

FANATIK.RO a aflat că primarul Mircea Minea şi preşedintele Cristi Tănase sunt la cuţite în ultima perioadă, iar războiul celor doi pentru supremaţie în interiorul clubului se răsfrânge asupra jucătorilor. Astfel, în timp ce Tănase, care până acum era un personaj activ în conducerea clubului care nu lipsea de la niciun meci, a preferat să-şi ia concediu să să plece în străinătate cu familia în timpul începerii noului sezon, primarul Minea pune piedici echipei pe care o finanţează însăşi instituţia pe care o conduce.

“Minea îşi bate joc de noi!” Jucătorii i-au cerut lui Alexa să ia atitudine

“Noi am venit cu două ore înainte de meci la stadion, fiecare de unde a apucat, pentru că primarul nu ne mai oferă nici cantonament, nici masă. Practic, suntem ai nimănui! Cum să baţi pe cineva când s-a ajuns la un asemenea nivel de amatorism? Primarul ne-a interzis şi să ne mai antrenăm pe terenul de iarbă, practic îşi bate joc de noi şi ne distruge! Ne forţează de-o săptămână să ne antrenăm pe căldurile astea pe terenul sintetic, care şi-aşa e vai de mama lui. Când a fost întrebat de ce, a spus că aşa vor muşchii lui! Sezonul trecut am făcut minuni şi ne-am salvat de la retrogradare, cu Mister! Nici acum nu ne-am primit primele promise, deşi banii din drepturile TV au venit şi sunt şi bani de la primărie. E strigător la cer ce se întâmplă, să-ţi baţi joc în halul ăsta de propria echipă!”, au dezvăluit unii fotbaliştii de la Chiajna pentru FANATIK.RO, sub protecţia anonimatului.

De altfel, aceştia s-au strâns în jurul lui Alexa şi i-au cerut acestuia să ia atitudine, acesta fiind motivul pentru care tehnicianul a răbufnit imediat după meciul cu Timişoara, asumându-şi riscul de a fi demis!

ADVERTISEMENT