Fotbal intern

Dan Alexa, favorit să o preia pe Dinamo! Anamaria Prodan îl propune pe antrenor în Ştefan cel Mare

19.09.2018 | 10:45
Dan Alexa a fost propus ca antrenor la Dinamo de către impresarul Anamaria Prodan

Dan Alexa, antrenorul celor de la Dunărea Călăraşi a devenit favorit să-l înlocuiască pe Florin Bratu și să o preia pe Dinamo! Impresarul Anamaria Prodan este cea care se implică în mutare. Astfel, tehnicianul de 38 de ani ar putea ajunge destul de repede în Ștefan cel Mare acolo unde Ionuț Negoiță i-a dat deja un ultimatum lui Bratu și l-a obligat să câștige jocul cu Poli Iași. Prima propunere pe care a primit-o finanțatorul pentru a-l înlocui pe Bratu a fost Claudiu Niculescu, dar omul cu banii de la Dinamo nu a fost mulțumit de felul în care acesta a mai negociat în trecut cu el.

Negoiță a precizat că a rămas dezamăgit din cauza atitudinii pe care Niculescu a avut-o la ultima rundă de discuții, înainte de aducerea lui Miriuță. Managementul din Ștefan cel Mare insistă pentru Niculescu, dar omul de faceri ezită și tinde să meargă pe mâna impresarei. Aceasta l-a indicat pe Alexa drept potențial înlocuitor, antrenorul fiind de altfel un apropiat al familiei Reghecampf – Prodan. Conform gsp.ro, Negoiță pare tentat să accepte, mai ales după parcursul foarte bun din campionat al Dunării, formație pe care Alexa o pregătește.

Dan Alexa, favorit să o preia pe Dinamo!Dan Alexa antrenorul ASA Tg Mures in timpul meciului dintre ACS Poli Timisoara si ASA Targu Mures din etapa a X-a a ligii I disputat pe stadionul Dan Paltinisanu din Timisoara
Dan Alexa a impresionat în acest debut de sezon alături de Dunărea Călărași

Dan Alexa, favorit să o preia pe Dinamo!

Negoiță ar merge pe mâna impresarului Anamaria Prodan după ce aceasta i-a adus doi jucători cheie în decurs de câteva zile. Subotici și Mezague sunt fotbaliștii care deja au semnat contractul cu Dinamo. Un singur lucru stă însă în calea venirii lui Alexa la Dinamo. Rămâne de văzut dacă acesta va fi de acord să renunțe la proiectul Călărași, acolo unde antrenorul este văzut foarte bine pentru a veni la o formație aflată în degringoladă și cu resurse financiare limitate .

Mai mult de atât, Alexa nu este preferat nici de suporterii dinamoviști. Cu toate că a jucat pentru gruparea din Ștefan cel Mare, Alexa a avut de-a lungul timpului mai multe conflicte deschise cu ultrașii “câinilor”, cu care s-a înjurat pe când le antrena pe Rapid sau Poli Timișoara.

Dan Alexa, favorit să o preia pe Dinamo!Dan Alexa in meciul de fotbal dintre Dunarea Calarasi si CFR Cluj, contand pentru Liga 1 Betano, desfasurat pe Stadionul Dunarea din Calarasi, sambata 28 iulie 2018. © FOTO Emil Vasilescu/SPORT PICTURES
Dan Alexa l-ar putea înlocui pe Florin Bratu pe banca tehnică a celor de la Dinamo

Alexa, sub contract cu Dunărea Călărași

De remarcat că Dan Alexa și-a prelungit la începutul anului contractul cu Dunărea Călărași, încă de pe vremea când echipa bifa promovarea pe prima scenă. Doi ani de zile a fost perioada pentru care antrenorul a bătut palma cu șefii grupării

„Mi-am prelungit contractul cu doi ani, rămân la Călăraşi şi orice discuţie e închisă. Vom face o analiză clară a lotului, vom avea nevoie de întăriri. Este o diferenţă mare între Liga a 2-a şi Liga 1, dar şi o diferenţă de terenuri”,  spunea în urmă cu doar câteva luni, Dan Alexa, despre prelungirea contractului cu Dunărea Călăraşi. Aproape imediat, conducerea l-a ascultat și i-a adus aproape toți jucătorii pe care Alexa i-a cerut pentru a rezista pe prima scenă. Dunărea Călărași e pe locul 7 în Liga 1 Betano cu 12 puncte obținute până acum. Trei victorii au bifat elevii lui Alexa, trei rezultate de egalitate și două înfrângeri. Mai mult de atât, numai trei puncte o despart pe echipa lui Alexa de prima poziție a clasamentului, ocupată de trupa lui Nicolae Dică, FCSB.

9 goluri a marcat până acum Dunărea Călăraşi în această ediţie de campionat