Fotbal intern

Dan Alexa rămâne la Dunărea Călăraşi. Reacţia antrenorului după ce a refuzat Astra. “La anul ne calificăm în play-off!”

13.11.2018 | 10:30
Dan Alexa ramane la Dunarea Calarasi Reactia antrenorului dupa ce a refuzat Astra La anul ne calificam in playoff

Dan Alexa a refuzat oferta venită de la Astra Giurgiu, informaţie oferită în exclusivitate de FANATIK.RO, iar antrenorul în vârstă de 39 de ani a decis să rămână la Dunărea Călăraşi. “Chirurgul” a ajuns la un acord cu şeful Consiliului Judeţean pentru a-şi prelungi înţelegerea cu nou promovata în Liga 1 Betano.

Dan Alexa a susţinut o conferinţă de presă în cursul zilei de marţi, 13 noiembrie, după ce a refuzat oferta venită de la Astra Giurgiu, iar “Chirurgul” a anunţat că va continua pe banca tehnică a celor de la Dunărea Călăraşi. Mai mult, antrenorul care în trecut a pregătit şi echipe precum Poli Timişoara, Rapid Bucureşti, ASA Târgu Mureş şi Concordia Chiajna a dezvăluit ce obiectiv are pentru următorul sezon din Liga 1 Betano.

Dan Alexa a decis să rămână la Dunărea Călăraşi

Am avut o discuţie cu domnul preşedinte şi mi-a spus că îşi doreşte performanţă aici, că îşi doreşte să creştem nivelul. M-a asigurat de tot sprijinul dânsului şi trebuie să aducem jucători care să poată să ajute echipa, să creştem nivelul. Anul ăsta este greu să ajungem în play-off, dar la anul trebuie să ne calificăm.

A fost o ofertă clară pentru mine pe care am primit-o de la Astra. Domnii Ioan Niculae şi Dani Coman m-au dorit foarte mult şi le mulţumesc pentru că am simţit asta. Motivul pentru care aş fi ales să merg la Astra este acela că este o echipă cu unul dintre cele mai bune loturi, fosta campioană a României iar perspectivele de a se califica în cupele europene erau foarte mari, ceea ce ar fi reprezentat aşa un plus pentru mine. Aspectul financiar nu mă interesa aşa tare.”, a spus Dan Alexa la conferinţa de presă susţinută alături de oficialii de la Dunărea Călăraşi.

Ce i-a promis Vasile Iliuţă lui Dan Alexa

Cel care l-a convins pe Dan Alexa să semneze prelungirea contractului cu gruparea din Călăraşi a fost Preşedintele Consiliului Judeţean, Vasile Iliuţă. Acesta i-a promis antrenorului investiţii serioase la echipă şi l-a anunţat că nu este dispus să renunţe la serviciile sale. “Chirurgul” avea în contract o clauza de reziliere în valore de 200.000 de euro, iar echipa patronată de Ioan Niculae era dispusă să o plătească. Dan Alexa trebuia să-l înlocuiască pe Gigi Mulţescu pe banca tehnică a giurgiuvenilor, cel care a fost anunţat după înfrângerea cu FC Poli Iaşi, scor 1-2, din etapa a 15-a, că se va renunţa la serviciile sale.

“Vrem să mărim nivelul de salarizare al echipei. În acest moment avem suma de 7.000 de euro alocată pe post, ceea e înseamnă că ajungem la 77.000 de euro pentru 11 jucători. Ei bine, pe viitor vom avea buget de peste 90.000 de euro. Vrem calificarea în play-off din sezonul viitor”, a spus Vasile Iliuţă.