ADVERTISEMENT
News

Dan Barna, acuze dure despre situația de la Sibiu. Motivul pentru care autoritățile nu declară carantina

Autor: Adrian Baciu | 12.11.2020 | 08:16
Dan Barna, acuze dure despre situația de la Sibiu. Motivul pentru care autoritățile nu declară carantina
Dan Barna, surprins fără mască în ziua în care se anunțau restricții noi. Explicațiile vicepremieruluiSursa foto: hepta.ro

Dan Barna, președintele USR, lansează o serie de acuzații dure privind situația dramatică în care se află, din cauza pandemiei, orașul din centrul țării, unde autoritățile întârzie să declare carantina.

ADVERTISEMENT

Deputat de Sibiu, Barna este extrem de îngrijorat de faptul că oficialii nu iau măsuri în Sibiu și lasă ca lucrurile să degenereze din punct de vedere sanitar.

Fostul oraș al președintelui Klaus Iohannis a ajuns la o rată uriașă a incidenței cazurilor la mia de locuitori de peste 11. Cu toate acestea, carantina întârzie să fie asumată de autoritățile de acolo.

Dan Barna lansează acuzații dure despre situația de la Sibiu și spune de ce nu se declară carantina

Dan Barna nu se ferește de cuvinte și spune că autorităţile locale din Sibiu dau dovadă de incompetenţă şi ”rostogolesc” decizia carantinării oraşului, deşi municipiul a depăşit rata de infectare de 11 cazuri la mia de locuitori.

ADVERTISEMENT

Liderul USR descrie situaţia ca fiind ”tragică” şi consideră că poate degenera dacă nu se iau măsuri ferme. Acesta a mai precizat că în Sibiu se impunea carantinarea încă de acum câteva zile, dar autoritățile locale au tot așteptat un semn de la București.

”Este o situație deja tragică la Sibiu, este efectul dureros al neasumării unor decizii și al rostogolirii unor decizii care trebuiau luate mai demult. Faptul că suntem cumva, la Sibiu, mereu cu un pas în urma pandemiei, pe un rușinos prim loc este o problemă majoră.

Dacă nu sunt luate măsuri ferme, lucrurile vor degenera. Este o teamă de a se lua deciziile necesare”, a spus Barna la o emisiune de la TVR 1.

ADVERTISEMENT

Barna, săgeți către ”conducerea centrală a țării”

Liderul USR este de părere că decizia de carantinare trebuie asumată, în timp ce autoritățile locale ”aruncă de colo-colo hai să ne zică Bucureștiul”.

Întrebat în emisiune față de cine manifestă această teamă oamenii din plan local, Dan Barna a spus că acestora. ”Le este teamă de conducerea centrală a țării”. În conducerea centrală a țării, din Sibiu, este președintele Klaus Iohannis, fost primar al orașului din Ardeal, și vicepremierul Raluca Turcan, deputat de Sibiu.

ADVERTISEMENT

”Posibil să existe o teamă de asumare, de fapt vorbim de incompetenţă. Cifrele arată că ar fi trebuit să se facă carantinare, mă aștept ca mâine dimineață (n.r. joi) să se ia decizia asta. Carantina nu e o chestie de ruşine, e o chestune de reacie şi de apărare a societăţii”, a mai declarat Barna la postul public.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT