News

Dan Barna, anunț surprinzător: “Nu am negociat nimic cu AUR”. Ce spune despre moțiunea de cenzură

Dan Barna a oferit un anunț surprinzător joi, la Digi24, declarând: "nu am negociat nimic cu AUR".
02.09.2021 | 21:36
Dan Barna anunt surprinzator Nu am negociat nimic cu AUR Ce spune despre motiunea de cenzura
ADVERTISEMENT

Criza politică din România a fost declanșată de către demiterea lui Stelian Ion de către Florin Cîțu, în urma căreia liderii din USR PLUS au declarat că își vor retrage sprijinul politic pentru premier.

Alianța pentru Unirea Românilor a anunțat că va iniția o moțiune de cenzură împotriva Guvernului Cîțu, existând posibilitatea ca USR PLUS să susțină acest demers sau să vină cu o altă propunere.

ADVERTISEMENT

Dan Barna: “Nu am negociat nimic cu AUR”. Ce spune despre moțiunea de cenzură anunțată

Dan Barna: “Nu am negociat nimic cu AUR. Avem o moțiune de cenzură pregătită care este deschisă tuturor parlamentarilor. Am avut discuții, cei de la AUR au zis că susțin această moțiune.”

Cosmin Prelipceanu: “Cine a discutat cu AUR?”

Dan Barna: “Colegii mei parlamentari, e discuția parlamentară firească.”

Cosmin Prelipceanu: “Și discuția a constat în?”

Dan Barna: “În întrebarea firească dacă susțin moțiunea de cenzură. 80% dintre semnături le avem, sunt cele cu care Guvernul Cîțu a fost investit.”

ADVERTISEMENT

Cosmin Prelipceanu: “Restul semnăturilor vor veni de la AUR?”

Dan Barna: “Vor veni de la parlamentarii AUR, poate și de la alți parlamentari din opoziție. Avem moțiunea pregătită, vom avea o discuție a coaliției mâine seară în care vom prezenta calea ușoară, o demisie de onoare a premierului Cîțu ar putea să rezolve mult mai ușor toată siuația.”

Cosmin Prelipceanu: “Colaborarea cu AUR în ce constă?”

Dan Barna: “Nu există nicio colaborare cu AUR.”

Cosmin Prelipceanu: “Discuția domnului Ionuț Moșteanu cu AUR a fost să?”

Dan Barna: “Să semneze moțiunea de cenzură.”

Cosmin Prelipceanu: “Adică să colaboreze. Dacă faceți ceva cu ei nu sunteți în colaborare?”

ADVERTISEMENT

Dan Barna: “Haideți să vă întreb altfel: dacă facem primari în două tururi, nu o votăm dacă o votează și AUR?”

Cosmin Prelipceanu: “Din anumite conjuncturi, dumneavoastră colaborați cu AUR.”

Dan Barna: “Repet, avem moțiune de cenzură pregătită de USR PLUS ca urmare a agresiunii asupra a ceea ce noi credeam că este o coaliție funcțională, este o manifestare parlamentară firească.”

ADVERTISEMENT

Cosmin Prelipceanu: “Odată cu semnarea moțiunii dumneavoastră, va deveni și moțiunea lor și ne spuneți că se întâmplă în funcție de anumite conjuncturi.”

Dan Barna: “Întotdeauna se adună mai multe partide care punând împreună numărul de semnături generează acel 25% plus 1 de semnături necesare.”

Cosmin Prelipceanu: “Și nu ați negociat nimic?”

Dan Barna: “Nu, absolut nimic. Este un obiectiv pe care îl au și dânșii, căderea Guvernului Cîțu. O parte dintre manifestările lor sunt extremiste, o realitate pe care o susțin în continuare. În Parlamentul României, pe obiective specifice, poți avea interese comune, cum ar fi primari în două tururi.”

Cosmin Prelipceanu: “Mizați pe voturile PSD?”

Dan Barna: “PSD va fi în situația de a spune dacă susține sau nu cabinetul Cîțu. Dacă îl susțin, prezența USR nu mai este necesară în această coaliție și e o urmare firească.”

Cosmin Prelipceanu: “Dacă o să cadă guvernul ce va urma?”

Dan Barna: “După aceea, urmează etapa de consultări, numirea de către președinte a unui nou premier și sperăm că PNL să vină cu o propunere serioasă de prim-ministru.

Ieri dimineața era o situație stabilă, asupra unora dintre lucruri cădeam de acord, asupra unora mai discutam. În cazul nostru, dată fiind situația noastră, am pus și pe hârtie acest acord.”

ADVERTISEMENT