News

Dan Barna, condiţii pentru ca USR să colaboreze cu PNL! Care sunt acestea

04.06.2019 | 17:12
Dan Barna conditii pentru ca USR sa colaboreze cu PNL Care sunt acestea

Dan Barna, președintele partidului Uniunea Salvați România, a vorbit despre posibilitatea ca formațiunea politică pe care o conduce să colaboreze cu PNL. Liderul USR susține că ia în calcul o astfel de variantă, însă numai în anumite condiții.

Ce condiții pune USR pentru o colaborare cu PNL

Amintind de votul pentru Camera Deputaților, când USR și PNL au hotărât să susțină un candidat comun, în persoana Ralucăi Turcan, Dan Barna s-a arătat deschis unei viitoare colaborări cu partidul condus de Ludovic Orban, însă numai dacă alegerile vor demonstra că cetățenii români își doresc acest lucru.

Punctele de vedere pe un subiect sau altul mai spirituale sau mai directe nu au nicio relevanță față de colaborarea  de care suntem capabili. La candidatura pentru Camera Deputaților am arătat că USR a avut maturitatea să își retragă propriul candidat, spre binele tuturor. Dacă în urma unor alegeri, se va demonstra că electoratul dorește să avem o calaborare cu PNL va fi o alegere foarte bună” , a declarat președintele USR.

Dan Barna, liderul URS, neagă existența unor polemici cu PNL. Sursa foto:Digi24
Dan Barna, liderul URS, neagă existența unor polemici cu PNL. Sursa foto:Digi24

Dan Barna: „Nu avem o polemică cu PNL”

Totodată, președintele Uniunii Salvați România a declarat că nu există niciun fel de polemică între partidul pe care îl conduce și liberali, precizând că cele două formațiuni politice poartă discuții concrete pentru declanșarea moțiunii de cenzură, prin care își propun să răstoarne Guvernul Dăncilă.

Nu avem o polemică cu PNL. Din momentul în care am fost ales preşedinte al USR, am fost constant în mesajul că USR, şi acum alianţa USR-PLUS, vom avea candidaţi la toate ciclurile electorale. Nu s-a schimbat nimic, a fost exact acelaşi mesaj. Că domnul Ludovic Orban a simţit nevoia să pară surprins brusc de această informaţie, pe care o ştia de un an şi jumătate, a exprimat un punct de vedere, i-am răspuns, lucrurile sunt în regulă, chiar astăzi am mai stat de vorbă, am mai discutat despre moţiunea de cenzură” , a afirmat Dan Barna