News

Dan Barna confirmă. Cioloș i-a propus să se retragă amândoi din cursa pentru șefia USR PLUS. Ce răspuns i-a dat

Dan Barna a confirmat informațiile conform cărora Cioloș i-a propus să se retragă amândoi din cursa pentru șefia USR PLUS. FANATIK vă spune ce răspuns i-a dat acesta.
04.06.2021 | 13:58
Dan Barna confirma Ciolos ia propus sa se retraga amandoi din cursa pentru sefia USR PLUS Ce raspuns ia dat
ADVERTISEMENT

Joi seara, Dan Barna a confirmat că i-a fost făcută această propunere. Vicepremierul a precizat că nu a înțeles-o și că a refuzat-o.

Congresul USR PLUS care va stabili noul șef al partidului va avea loc în toamnă. Dacian Cioloș i-a propus colegului său să nu candideze niciunul dintre ei, urmând ca ambii să susțină un alt candidat.

ADVERTISEMENT

Dan Barna confirmă. Cioloș i-a propus să se retragă amândoi din cursa pentru șefia USR PLUS. Ce răspuns i-a dat

Dan Barna a precizat că propunerea a avut loc în cadrul unei discuții în care s-au avut în vedere mai multe lucruri: „a fost o discuție în care s-au analizat diverse variante de congres. Practic, obiectivul pentru noi este să păstrăm partidul unit, să păstrăm partidul solidar în această miză în care eu cred foarte mult – că USR PLUS poate să fie o soluție pe termen lung pentru politica din România”.

„În acest context, Dacian, într-adevăr, a făcut acea propunere cu care, evident, eu nu rezonez din mai multe motive. Dar e o propunere de lucru, să-i zicem așa,” a recunoscut el.

ADVERTISEMENT

Barna a subliniat că nu a înțeles prea bine propunerea: „argumentele din spate nu le-am înțeles foarte clar și nu o să insist foarte mult pe ele, le poate prezenta Dacian cu proxima ocazie”.

„Eu vreau să spun că acest proiect, USR PLUS, este un proiect la care am muncit foarte mult și eu ca natură umană sunt un luptător și sunt foarte deschis și am foarte mare încredere în înțelepciunea colegilor mei pentru că USR PLUS a ajuns aici, dacă ne amintim de fiecare etapă, am arătat că noi ca partid am avut înțelepciunea să alegem cea mai bună soluție,” a explicat acesta.

ADVERTISEMENT

El a subliniat că va respecta decizia membrilor partidului, dar nu va renunța la luptă: „și da, dacă partidul va decide că e nevoie de un alt lider voi respecta cu inima deschisă și cu bucuria familiei mele acest lucru. Însă eu nu o să plec din fața niciunei lupte. Eu chiar cred că un lider politic trebuie să stea vertical și să le ofere colegilor opțiunea să îi susțină sau nu proiectul.”

Dan Barna: Retragerea este „un mesaj foarte prost”

Vicepremierul a menționat că nu dorește să transmită un mesaj foarte prost: „dacă intru într-o logică de comoditate și mă retrag, plec acasă, e un mesaj foarte prost, un mesaj pe care nu l-am dat în viața mea și nu o să îl dau niciodată.”

ADVERTISEMENT

Acesta a subliniat că Ciloș doar i-a prezentat o variantă. Întrebat dacă colegul său va mai candida, acesta a precizat că nu s-a luat o decizie în acest sens încă

„Mi-a prezentat această variantă în care el crede, să ne retragem amândoi, și să vedem ce se va întâmpla mai departe, ceea ce din punctul meu de vedere e o abordare pe care nu am cum să o susțin. Este decizia lui, eu o voi respecta indiferent care va fi, spune că încă se gândește cum să procedeze”, a explicat Barna.

Acesta a declarat că ar putea să fie și alte candidaturi: „probabil vor mai fi, fiind un partid cu adevărat deschis și cu multe opțiuni, sunt convins că vor mai fi colegi care vor veni cu proiecte în fața partidului și e foarte normal să fie așa”.

ADVERTISEMENT