News

Dan Barna, convins că desființarea SIIJ se va întâmpla. Ieșirea de la guvernare, doar când nu mai există variante

Vicepremierul spune că sunt luate în discuție mai multe variante cu privire la desființarea Secției de Investigare a Infracțiunilor din Justiție.
25.07.2021 | 19:07
Dan Barna convins ca desfiintarea SIIJ se va intampla Iesirea de la guvernare doar cand nu mai exista variante
ADVERTISEMENT

Dan Barna a subliniat, într-o intervenție televizată, că în prezent nu este luată în calcul ieșirea de la guvernare, aceasta fiind o soluție doar atunci când nu mai există și alte variante.

Dan Barna, convins că desființarea SIIJ se va întâmpla. Ieșirea de la guvernare, doar când nu mai există variante

Liderul USR a declarat duminică pentru Prima TV că desființarea SIIJ „este un proiect care se va întâmpla”.

ADVERTISEMENT

„Avem însă în momentul de faţă un blocaj şi eu sunt convins că vom găsi o soluţie.

După cum ştiţi, UDMR are o poziţie prin care nu se desfiinţează Secţia Specială, ci pur şi simplu este mutată la Parchetul General cu altă plăcuţă pe uşă, ca direcţie în loc de secţia distinctă”, a declarat vicepremierul, care este convins că în cadrul coaliției se va ajunge la o soluție.

Ministrul Justiției pregătește un nou set de propuneri menit a le schimba părerea celor de la UDMR, a mai precizat Dan Barna.

ADVERTISEMENT

„Săptămâna viitoare va veni din nou colegul meu Stelian Ion, ministrul justiţiei, cu propuneri prin care să răspundem la argumentele invocate de cei de la UDMR”.

Ieșirea de la guvernare, doar în momentul în care nu mai există nicio variantă

Potrivit liderului USR, alianța USR-PLUS  nu ia în calcul posibilitatea de a ieși de la guvernare dacă UDMR se va opune desființării Secției Speciale.

ADVERTISEMENT

„Nu suntem acolo în acest moment, suntem mult mai îndărătnici, ca să spun aşa şi mult mai rezilienţi decât suntem creditaţi. (…)

Or, ieşirea de la guvernarea ar fi o soluţie doar în momentul în care nu mai există nicio variantă. Deocamdată, sunt multe variante în discuţie, nu suntem acolo”.

ADVERTISEMENT

Vicepremierul a subliniat că magistrații nu trebuie să aibă parte de un tratament special, iar dosarele care sunt acum la SIIJ trebuie să ajungă la DNA, dacă este vorba despre fapte de corupție, la DIICOT, cele ce crimă organizată și la Parchet, cele de drept comun.

„Magistraţii sunt beneficiari de justiţie la fel ca oricare alt cetăţean al României. Noi suntem exact împotriva acestei idei că magistraţii trebuie să aibă o Secţie Specială sau un regim special care prin asta îi face vulnerabili”, este de părere Dan Barna.

ADVERTISEMENT